DRIVR

CLOSED: Wie wordt F1-Wereldkampioen in 2010 ?

De resultaten van onze last-minute enquête zijn binnen: 45% van de DRIVRs oordeelde dat Mark Webber met de titel aan de haal zou gaan, 38% was van mening dat Fernando Alonso daar een stokje voor zou steken terwijl exact 14% op Sebastian Vettel inzette. Lewis Hamilton sloot de hekken achteraan met 4% van de stemmen – maar zoals Webber vlak na de kwalificaties stelde: “It ain’t over until the fat lady sings”… En dat blijkt dit jaar een Duitse te zijn!

wiewordtf1kampioen

Wie gaat nu zondag in Abu Dhabi met de beker aan de haal?

Wie wordt F1-Wereldkampioen in 2010 ?

 • Mark Webber (45%, 25 Votes)
 • Fernando Alonso (38%, 21 Votes)
 • Sebastian Vettel (14%, 8 Votes)
 • Lewis Hamilton (4%, 2 Votes)

Total Voters: 56

Loading ... Loading ...

Share Button

10 Responses

 1. Mee says:

  Alonso heeft de grootste kans zondag, dus daar gaat mijn stem naar (niet mijn voorkeur ;)). Webber heeft een bijna even grote kans, maar moet rekenen op een 1-2 van Red Bull op een circuit waarvan ik denk dat Ferrari snel zal op zijn. Vettel moet hopen op erg sterke McLaren’s waardoor Alonso pas 5de wordt (unlikely), en Hamilton… tja, die moet wel erg veel geluk hebben ;).

 2. Tim says:

  Al heeft hij niet de grootste kans, Sebastian is mijn favoriet!

 3. AnthonyG says:

  Ik denk dat het Alonso gaat worden.
  Spijtig dat Webber geen steun krijgt van zijn team, als hij daarvoor een heel seizoen geknokt heeft…

 4. Ken Divjak says:

  Ik zeg het en ik zeg het nog: Bernie gaat winnen.

  Een ontknoping in de allerlaatste race is een kijkcijfergarantie om van te dromen,
  ook al mag underdog Webber de titel van mij gerust hebben.

  Maar dat is dan ook puur op perceptie beter dan op racefeiten gebaseerd.

 5. Pieter Fret says:

  Ik denk dat het Webber wordt, maar ik hoop op Alonso. Niet omdat ik hem het sympathiekst vindt – dan zou Vettel immers mogen winnen – maar gewoon omdat ik respect heb voor de manier waarop hij in de tweede helft van het seizoen is teruggekeerd. In een inferieure bolide dan nog – kijk maar hoe ver ploegmaat Massa achterloopt en hoe dominant de Red Bulls zijn tijdens de kwalificaties.

  Hamilton en Alonso zijn wat mij betreft de beste piloten van het pak. Hun persoonlijkheid zal mij worst wezen. “Dat de beste moge winnen”, luidt immers het devies – en daar hoop ik dan ook op voor dit weekend.

  • Stijn says:

   Is ook mijn idee. Van de huidige generatie F1-piloten is Alonso wel diegene met het meeste stuurmanskunsten. In de regen liet hij (samen met die oude Duitse knaker) eens te meer blijken de beste te zijn.

 6. VishnuSixDix says:

  imo

  50% kans dat het Alonso wordt, 35% Webber, 10% Vettel en 5% Hamilton.

  Heb het liefste dat Webber WK wordt, dus daarvoor gevoted.

 7. Ken Divjak says:

  Ter info:

  19| 14/11 – Yas Marina Circuit

  Yas Marina CircuitLocatie: Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten
  Lengte: 5.554 km
  Aantal rondes: 55
  Totale race-afstand: 305.470 km
  Ronderecord: 1:40.279 – Sebastian Vettel (2009)
  Winnaar 2009: Sebastian Vettel

  In zijn tweede jaar F1 is het Yas Marina Circuit opnieuw seizoensafsluiter. Het is eind 2009 dan ook een van de spectaculairste Grote Prijzen op de kalender gebleken, te midden van een sfeervol verlicht luxecomplex inclusief jachthaven, uitkijktoren en vijfsterrenhotel – de wagens rijden er zelfs elke ronde even onderdoor! Hier is (véél) geld in gestopt…

  Yas Marina Circuit

  BBC BROADCAST SCHEDULE

  Yas Marina, 12-14 November

  Saturday 13 November
  Qualifying: 13u15-15u20, BBC One/online and BBC Radio 5 live sport extra/online

  Sunday 14 November
  Race: 13u10-16u15, BBC One/online and BBC Radio 5 live/online

 8. Duckie 'RS says:

 9. TomD says:

  Juist gehoord dat Webber de laatste vier races met een gebroken schouder geraced heeft. Straf!

Leave a Reply