DRIVR

Gran Turismo 5 heeft Course Maker-Functie (+ video)

granturismo5coursemaker

Woensdag 24 november is het zover. Dan verschijnt het langverwachte vijfde bedrijf van Polyphony’s Gran Turismo-reeks dat medio maart al in de rekken had moeten liggen. Analisten zijn het ondertussen eens dat Sony’s verkoopstargets met de vertraging te maken hebben; die zouden anno 2009 zowel qua game- als consoleverkoop overtroffen zijn door Final Fantasy XIII, wat hen gemotiveerd heeft om de octaantopper pas in 2010 vrij te geven. Maar ondertussen is ook bekend dat de Course Maker – een ingenieuze tool om zelf digitale circuits te maken – daar voor iets tussen zit…

Naast de 1031 auto’s, 70 circuitvariaties en een NASCAR-simulator biedt GT5 dus de mogelijkheid om zelf circuits te ontwerpen. Afgaand op bovenstaand filmpje lijkt dat wel een cursus topografie, want the sky is the limit wat de mogelijkheden betreft. Zo zien we de demogebruiker eerst een omgeving kiezen, daarna de hoogteligging bepalen om vervolgens bocht na bocht te gaan ontwerpen. Het computerbrein voegt tenslotte de ideale lijn toe, waarna het gegenereerde circuit niet alleen gereden maar ook geshared kan worden met gelijkgezinden. Een goed excuus voor de ontelbare vertragingen of eerder randanimatie?

Share Button

3 Responses

 1. lexus IS300 says:

  dan kunnen we alsnog zolder en fracochamps zelf maken : )

  • Ken Divjak says:

   Zolder lijkt me nog doenbaar, maar om Francorchamps na te maken ga je toch wat stafkaarten mogen bijhalen…;)

   Anyways, goed plan Lexus-man!

 2. Dirk says:

  Nagelbijtend wacht ik op mijn gereserveerde GT5 versie (PS3)… Het bijhorende stuur met force feedback heb ik me alvast aangeschaft 🙂

Leave a Reply