DRIVR

Video: Tiff Needell – Honda CR-Z vs. Citroën DS3 1.6D

De geruchten over een 200pk sterke 1.6 turbo voor de CR-Z komen geen seconde te vroeg. Want als Honda’s funster op zijn eigen terrein (dat is het circuit waar zijn handling zou moeten uitblinken) afgedroogd wordt door een zwakkere 1.6 turbodiesel, dan dondert het in Japan. En ja, wij zijn de eerste om te benadrukken dat cijfers vaak overgequoteerd worden – maar een volle seconde aan je broek op een micky mouse-omloop van nauwelijks anderhalve minuut!? Fix it, Honda – pronto.

Share Button

One Response

 1. Ken Divjak says:

  Top Gear onderschrijft de circuituitslag van Fifth Gear:

  Dit jaar hoefden we er niet lang over na te denken, aangezien er één Frans karretje continue door ons achterhoofd (en door onze duurtestgarage) bleef scheuren. Zonder er verder al te veel omheen te draaien: de TopGear Auto van het Jaar 2010 is de Citroën DS3!

  ‘De meeste auto’s voelen aan alsof ze van iets anders zijn afgeleid. De DS3 niet. Met al z’n uitrusting en capaciteiten is het niets minder dan een bloody triomf…’ – James May

  Maar noemt de CR-Z wel de Groene Auto van het Jaar:

  De tijd dat alleen saaie zeepvormige auto’s met groene bedoelingen rondreden, is voorbij. Honda gaat met de CR-Z voorop in de hybrideparade.

  En daar kunnen wij inkomen:

  http://drivr.be/2010/11/29/column-car-of-the-year-2011/

Leave a Reply