DRIVR

Unieke Alfa Romeo Barchetta Sport in … St-Truiden!?

Draai de naam Rodolphe de Biolley door het interweb en je krijgt volgende info in telegramstijl: “Edelman, leidt zijn bedrijven vanuit familiedomein Terkelen, 40 jaar, genoot opleiding tot journalist, vloog op Marchetti”. Spit wat dieper en je ontdekt niet één maar vier octaaneigendommen die allemaal vanuit ‘ons’ Sint-Truiden opereren – onder meer de klassiekerzaak Mecanic Import die momenteel een enigma van een klavertje vier heeft staan: de Alfa Romeo Barchetta Sport uit 1954 die het adjectief ‘intrigerend’ alle eer aan doet…

alfaromeobarchetta1

Op eBay gaat de advertentie vergezeld van deze summiere info:

Rare Alfa Romeo Barchetta Sport, Totally rebuild over the past 2 years, Aluminium body, Freshly rebuild 1900cc engine, 120hp, 4-speed gearbox, Renewed brown leather interior, Black wirewheels, Adjustable suspension,.. Outstanding condition! FIA regularity passport available.

Terwijl Mecanic Import daar het volgende aan toevoegt:

This is a car that we bought it this current condition. No racing history found on this car. We suppose this car was build somewhere in the 60’s by a private coachbuilder and never really raced in the past. We have imported this car from South America. During it’s restoration the car received some modifications regarding it’s suspension and chassis has received some modifications too to adopt this body. The complete technical aspect of this car has been rebuild or restored to new. It is really a great joy to drive. A FIA passport was also obtained for rallying the car in Europe if the new owner would consider.

alfaromeobarchetta2

En dat brengt ons naadloos bij de hamvraag: staat er écht een unieke Alfa in onze achtertuin, of is dit een creatie van de handige Josés in Zuid-Amerika? Om het even respectvol uit te drukken: alles kan. Maar het is toch op z’n minst vreemd dat er geen letter van terug te vinden is in eender welke Alfa-publicatie, en misschien nog meer dat deze Barchetta Sport verdacht veel op de flat-sided Disco Volante aka C52 1900 lijkt waarvan er eentje in het Schlumpf-museum te Mulhouse staat…

alfaromeodiscovolanteschlumpf

[Via Automobiliac]

Share Button

8 Responses

 1. AnthonyG says:

  (N.B. Die auto staat al heel lang te koop.)

 2. Ken Divjak says:

  (N.B². Er lopen veel reacties binnen op e-mail, en die zijn eerder -ahum- sceptisch…)

 3. Pieter Ameye says:

  Staat inderdaad al heel erg lang ‘te koop’. Een of ander dubieus Zuid-Amerikaans bouwproject voor zover ik vernomen heb. De vraagprijs is dan ook volledig van de pot gerukt. Maar op zich wel een fraai ding natuurlijk.

  • AnthonyG says:

   Hangt er allemaal vanaf hoe je’t verkoopt en of j’er een koper voor vindt. Onlangs is er een delahaye recreatie (die ook heel lang te koop stond) toch van eigenaar gewisseld voor ongeveer €150.000,00.

 4. AnthonyG says:

  Stond/staat er bij diezelfde handelaar ook geen blauwe barchetta te koop?

 5. Filip Janssens says:

  Ik heb zo mijn bedenkingen of dit een authentieke Alfa is. Volgens mij komt ie uit Argentinië. Ook de replica Monofaro die in St Truiden staat komt daar vandaan : http://www.autosjva.com.ar/

Leave a Reply