DRIVR

Tiff Needell TIJDELIJK als STIG op Top Gear !

Nu ‘wittekop’ Ben Collins uit de kast is gekomen en Fifth Gear heeft vervoegd, zit Top Gear verlegen om een STIG. Alle kweekprogramma’s ten spijt heeft de BBC namelijk nog altijd geen faceless racing driver gevonden voor seizoen 16 dat begin 2011 demarreert. En dat heeft het productieteam volgens verschillende Tweets én een bericht in de roddelkrant The Mirror doen teruggrijpen naar oudgediende Tiff Needell (eveneens van Fifth Gear) die de octaanshow van 1987 tot 2001 presenteerde.

tiffneedellisthenewstig

Volgens The Mirror dook Needell vorige dinsdag op tijdens de filmwerken van het gesponsorde item Star in a Reasonably Priced Car. Daarin nemen A-listers het tegen mekaar op in een KIA Cee’d, maar niet zonder de nodige coaching zoals Slumdog Millionaire-regisseur Danny Boyle getuigt: “The Stig has gone of course so they have this other guy Tiff Needell who used to front the original Top Gear. He was a terrific teacher, no nonsense. It was good”. En dat zal het DRIVR-lezerschap niet verbazen, want ex-F1-piloot Needell blijft één van de amusantste koppen om dwars te aanschouwen – ook al is hij ondertussen 59 lentes jong.

Of Needles het hele seizoen in een geblindeerde helm gaat uitzitten, is evenwel nog een vraagteken. Zijn eigen programma Fifth Gear mag dan wel zwaar ingekort zijn, het commerciële tv-station Channel 5 wil er blijkbaar toch mee doorgaan – ondanks onheilspellende berichten midden vorig jaar. Bovendien twijfelt ook  de BBC aan Tiff’s houdbaarheid: “Tiff may not be the long-term replacement for The Stig” klinkt het in The Mirror, tenzij hij zijn contract met het kwakkelende Fifth Gear verbreekt en weer voor Auntie BBC gaat werken…

Share Button

9 Responses

 1. Pieter Ameye says:

  “tenzij hij zijn contract met het kwakkelende Fifth Gear verbreekt en weer voor Auntie BBC gaat werken…”

  Yes please!

  • AnthonyG says:

   Het laatste seizoen van Fifth gear bekeken, kon mij dat toch meer charmeren dan het laatste seizoen van Top gear.

 2. autoblogger says:

  Geen link naar de Mirror? Dacht dat bronvermelding hier zo gewaardeerd werd;)

 3. VishnuSixDix says:

  Ben ik de enige die van die Tiff zijn manier van praten aan de mentaal-gehandicapte-kant vind?

 4. Pieter Ameye says:

  Mocht Tiff de crew vervoegen hoop ik vooral op wat meer genuanceerde perspectieven uit het oog van een capabele coureur, daarom alleen al eigenlijk.

Leave a Reply