DRIVR

TV-Tip: Louis Theroux Demolition Derby 2BE 23u30

Louis Theroux is vooral bekend om zijn sociale documentaires. Meer dan twintig heeft de – nog steeds maar veertigjarige – Brit er al op zijn cv staan. De grote roem kwam er zo’n tien jaar geleden, toen hij voor de BBC de reeks Weird Weekends draaide. In zijn onnavolgbare stijl, die zweeft tussen empathie en verdoken spot, infiltreerde hij gedurende twee seizoenen Amerika’s vreemdste subculturen. De reeks wordt de laatste maanden – terecht – door verschillende zenders opnieuw opgevist.

Ook door 2BE, dat vandaag om 23.30u de aflevering over ‘Demolition Derby’ uitzendt. Kort gezegd gaat die over een groepje Amerikaanse yokels met een passie voor destructie. Hun autosport draait maar om één ding: als laatste je wrak rijdende houden. En daarbij wordt zelfs de psychologische oorlogsvoering niet geschuwd, zoals blijkt uit onderstaand fragment. Theroux gaat bij een van hen in opleiding, om vervolgens zelf zijn opgekropte verkeersagressie te botvieren. Programmeren, die digicorder!

Share Button

One Response

  1. Ken Divjak says:

    Net in uitgesteld relais gezien – en moeten constateren dat Theroux niet alleen de whuss speelt, maar ook effectief is!;)

    Een Demolition Derby-finale laten schieten wegens self-preservation, tsss…

Leave a Reply