DRIVR

Video: ‘Ringcrashes aan Adenauer Forst anno 1970

De eerste keer dat je de Nordschleife digitaal of analoog berijdt, is er veel kans bij dat je een gemene linkse gaat missen: die van Adenauer Forst. Volledig uit zicht en voorzien van een moeilijke apex is het sinds jaar en dag de publieklieveling (ook al gaat er te voet een fikse klim aan vooraf) waar menig aanrijdingsformulier eenzijdig werd ingevuld. Getuige daarvan deze 8mm-opnames uit de jaren ’70 die zowat alles over kop zien gaan – op een paar strak afgeveerde Duitsers na… Straf. Zeer straf.

Share Button

7 Responses

 1. BenR. says:

  Dat de wegligging niet zo optimaal was is begrijpelijk maar hoe weinig mensen gewoonweg geen gordel aandoen vind ik onbegrijpelijk. Dat je het toen uit gewoonte niet aandeed op de openbare weg is nog enigszins te verklaren maar als je op een circuit rijdt dacht ik dat mensen meer ‘voorzorgen’ namen.

 2. vdsmichiel says:

  De handling is er de voorbije decennia duidelijk op vooruitgegaan. Ongelooflijk hoe vlotjes die vroegere autootjes over kop gingen! Vandaag rijdt de eerste de beste kleine stads-Fiat strakker…

 3. w0ut says:

  Amai, regelmatig ene die uit zijne auto valt precies.

 4. Ken Divjak says:

  Vooral de vrouwelijke passagier die op 0:30s de tarmac met het hoofd kust,
  ziet er bijzonder luguber uit… crap!

  • Pieter Fret says:

   Inderdaad, en daarna nog een headbutt tegen de deurstijl ook…

   Die vier gekken in hun Beetle Cabrio (op 2:25) mogen trouwens van geluk spreken dat ze niét overkop gegaan zijn, of ze hadden allemaal een kopje kleiner geweest. Wel mooi onder controle gehouden.

 5. dieter says:

  Een combinatie van een overmoedige chauffeur die zich Jacky Ickx waant in combinatie met een spaarpot op wielen uitgerust met een starre achteras (of erger: pendelasjes), achterwielaandrijving, diagonaalbandjes van het type kruiwagen en veelal de motor in achteroverhang: de ideale miserie-cocktail! ;o)

 6. PJDQ says:

  Akelig filmpje zeg.
  Ze zeggen wel eens dat er tegenwoordig heel wat overmoedige idioten op de ‘Ring rondrijden, maar dat was vroeger niet anders lijkt me…
  Welke wagen zien we trouwens op 5:08?

Leave a Reply