DRIVR

Video: Gigi Galli – Ken Block’s Inspiratiebron

Ooit gehoord van Gigi Galli? Wij tot voor kort ook niet. Geen schande, gezien ‘s mans curriculum: de Italiaanse rallypiloot sprokkelde slechts twee podia gedurende de elf jaren die hij sleet in het World Rally Championship. Toch is dit de man die Ken Block himself aanhaalt als de inspiratie voor zijn allereerste gymkhana-drifts. Benieuwd waarom? Check dan de stilistische hoogtepunten van Signor Spettacolo in bijgevoegd carrièreoverzicht.

TIP: Ken Block verwijst op zijn Facebookpagina specifiek naar de reverse entry drift die Galli omstreeks 3:07 uit zijn wielen schudt.

Share Button

5 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Ziehier de geschifte passage waarvan sprake:

 2. bAAx says:

  Dat fragment heeft mij ook al lang in de ban.. die precisie! bij aanzet zo kort langs die telefoonpaal, en dan tijdens het traject nu en dan kleine modulatie van de gas voor correcties. Ontroerend.. En onnavolgbaar!

  Ik herken ook het gedrag van de wagen (om het maar eens over de Drivr’s te hebben waarmee hij in dat filmpje te zien is). De neus van de Evo die ernstig, vastberaden en trouw zijn best doet om de gekozen lijn te volgen, de achtertrein die plichtsbewust zich tot op zekere hoogte probeert in te houden maar die bij de minste provocatie als een speelse hond wil loosgaan.. Heerlijk.

  Helaas heeft Gigi in 2008 een erge crash te verduren gekregen in de rally van Duitsland 2008: akelige beelden:

  Daarna was het WRC volgens de fans niet meer hetzelfde. “Un mondiale senza gigi è come un cornetto senza crema.” So true. Ik moet zeggen: hierna heb ik niets meer vernomen van Gigi, hopelijk gaat het hem terug goed en kan hij terug rijden..

 3. Pieter Fret says:

  Nog iemand die vindt dat de heer Galli verdacht veel weg heeft van een andere bekende piloot?

  galli3_500

Leave a Reply