DRIVR

Videoverslag: Rally – 24 Uren van Ieper (1986)

Het jaar 1986 markeert niet alleen het sportieve en commerciële hoogtepunt in de rallygeschiedenis, maar tevens een gitzwart dieptepunt, met een reeks dodelijke ongevallen die leidde tot de afschaffing van Groep B. De pk-zwangere racemonsters uit die no limits-klasse traden overigens niet alleen aan in het wereldkampioenschap, maar ook in het EK en dus eveneens op Belgische bodem. Een videoverslag van de laatste keer dat het clubje B-boys door de Ieperse velden scheurde – met hoofdrollen voor nationale helden als Patrick Snijers (Lancia 037), Robert Droogmans (Ford RS200) en Marc Duez (MG Metro).

[Hat Tip: Michael Roskam]

Share Button

3 Responses

 1. Thomas says:

  Ongelooflijk… Die passages van Duez in de kleine 6R4 ook!

 2. Stijn says:

  Deze beelden behoren al enkele jaren tot mijn favoriete Group B opnames. Ongelooflijk dat zoiets in België rondreed. Eigenlijk al de rallywagens van de jaren ’80 op Belgische bodem, de 911’s, 308’s en de M1… Dan is de legend de Boucles de Spa toch maar wat flauw met die meederheid aan Fordjes…

 3. Milly says:

  Ik herrinner me dat jaar nog heel goed, al die mannen reden toen ook mee in de Haspengouw rally en daar was ik als klein octaanventje vaste toeschouwer.

  Zonder twijfel daar en nergens anders de octaanmicrobe te pakken gekregen want wie ooit Droogmans ‘live’ heeft zien starten als een knikker afgeschoten door een katapult met die machtig brullende RS 200 waar de vlammen uitspoten die is getekend voor het leven 🙂

  Amai da was er wel wa over zker maar soit. 🙂

Leave a Reply