DRIVR

RenaultSport plant Nieuwe Spider op Basis van Dezir

Op een officiële mededinging is het nog even wachten, maar volgens een insider is het “hoogst waarschijnlijk” dat RenaultSport zijn nieuwbakken zelfstandigheid gaat vieren met een roadster op basis van het Dezir concept. En dat is goed nieuws voor iedereen die het jaar 1995 (min of meer) nuchter heeft meegemaakt; toen presenteerde Renault immers de Elise-achtige Spider die vandaag als cultobject geldt. Of de nieuwe het even ver gaat schoppen?

renaultspider1995

De  beslissing om RenaultSport meer vrijheid te geven, impliceert dat het submerk Alpine voorlopig in de kast blijft. RS geniet dan ook veel bijval (niet in het minst van dit webzine) terwijl de A610 coupé alweer van 1996 dateert. Sindsdien heeft de wereld niet meer van Alpine gehoord, maar des te meer van RenaulSport dat de best verkopende hatches omtovert tot de best sturende op de markt. En dat verdient nu een exclusief model in de trant van de 980kg lichte Spider met Williams-blok aldus product manager Beatrice Foucher: “We need specific models only for Renaultsport – small volumes, where there are good business models”.

renaultsportdezirspider

Foucher insinueert trouwens dat de nieuwe Spider de lay-out van het Dezir concept zal behouden. En dat betekent een spaceframe constructie met middenmotor en achterwielaandrijving. Gezien Renault’s obsessie met elektromotoren zou je de letters EV op de koffer kunnen verwachten – maar niet is minder waar; de atmosferische tweeliter van de Clio RS staat op de planning om de richtprijs van 35.000€ te kunnen halen. Om het helemaal af te maken, bevestigt de product manager dat RenaultSport op termijn twee à drie specifieke modellen moet hebben naast de gepeperde versies van Renault-producten. Amen to that.

[Bron: Autocar]

Share Button

2 Responses

  1. Mee says:

    Yes please!

  2. ElmoTheElk says:

    Graag! De coolste Spider was trouwens natuurlijk die van de eerste serie: zonder vorrruit! Zo gek zullen ze het nu niet maken, maar dat hoeft ook niet.

Leave a Reply