DRIVR

Documentaire: Grand Prix – The Killer Years

In de jaren zestig zorgde de technologische vooruitgang voor een enorme prestatieboost in de Formule 1. De veiligheidsvoorzieningen op en langs circuits en in de racewagens bleven echter op het oude niveau: quasi nihil. De dood werd het aanvaarde lot van twee derde van de Grand Prix-piloten, tot ze zich er onder leiding van Jackie Stewart tegen gingen verzetten. Vóór in 1976 het eerste F1-seizoen zonder doden plaatsvond, hadden grootheden als Jim Clark en Jochen Rindt het echter met hun leven moeten bekopen. Een ijzersterke BBC-docu over The Killer Years in de Formule 1.


Grand Prix — The Killer Years door Faryus

Share Button

7 Responses

 1. VishnuSixDix says:

  onthutsend. Interessant. Mooi.

  Nice work 🙂

 2. Stijn says:

  Leuk. Enig idee wanneer deze uitgezonden is geweest/wordt op BBC? Toch altijd leuker om langer durende opnames op TV te bekijken.

 3. Pieter Fret says:

  Zoals te lezen op onze Facebook: vanavond om 22.10u zendt Canvas de documentaire uit. Voor wie niet kan kijken/programmeren, heb ik de dode tubes hierboven vervangen door een nieuwe, werkende video.

Leave a Reply