DRIVR

Tien Landen waar je geen Overtreding wil begaan…

Chris Rees, da’s de man die jullie voor deze lijst moeten bedanken. Hij is het namelijk die ze oorspronkelijk (en nog veel uitgebreider) voor de Britse tak van MSN Cars gecompileerd heeft. Het enige wat ik gedaan heb is ze gereduceerd tot De Tien Landen waar je geen Overtreding wil begaan en naar het Nederlands vertaald. Maar dat maakt de weetjes er zeker niet minder straf op…

flagsoftheworld

 1. IRAN – Met stip op nummer één: het land van troetelbeer Ahmadinejad. Een snelheidsovertreding staat er gelijk met één jaar cel, tenzij je 74 zweepslagen prefereert… Dat je wagen voor eeuwig en altijd geconfisqueerd worden, is hoe dan ook zeker.
 2. VS – In Derby, Kansas zijn ze formeel wat johnnystreken betreft: 30 dagen cachot voor de eerste die zijn banden een rookpauze gunt. Tractiecontrole iemand?
 3. VS² – Niet van plan om voor Kansas onder te doen noteert de staat Georgia de zwaarste snelheidsboetes in de Ustated Nights: tot 1.000$ en maximaal één jaar cel voor een eerste inbreuk. Vraag niet naar de tweede.
 4. FINLAND – Over naar Europa waar het Finse boetesysteem zich op het inkomen van de overtreder baseert. Pech voor entrepreneur Jussi Salonoja die in 2002 de ronde som van 150.000€ mocht ophoesten om over de limiet te gaan.
 5. ZWITSERLAND – Zelfde verhaal in Zwitserland dat natuurlijk met het recordbedrag aan de haal gaat: 740.000€ voor een 36-jarige Zweed die stiekem 270km/h klokte. En ook nog eens zijn Mercedes SLS mocht inleveren.
 6. NOORD-KOREA – Nog zo een oase van rust waar Kim Jong Il de tijd rijp achtte om vrouwen het fietsen te verbieden. In een land waar bijna niemand een auto heeft. En iedereen fietst. Behalve de vrouwen dus.
 7. SAUDI ARABIE – Aan auto’s geen gebrek in de oliestaat, maar dat betekent niet dat dames ermee mogen rijden. Ondanks herhaaldelijke rechtzaken blijft het verbod van kracht, maar fietsen mogen ze wel.
 8. VS³ – In de categorie ‘volledig van de pot gerukt’ stipuleert het Amerikaanse Pennsylvania dat iedereen die ‘s nachts op onverlichte wegen rijdt, om de mijl moet stoppen om een vuurpijl af te schieten en dan tien minuten moet wachten om zeker geen vee aan te rijden.
 9. SINGAPORE – Geen idee hoe dat in zijn werk moet gaan, maar in Singapore is het verboden om dichter dan 50 meter bij een voetganger te rijden wanneer die oversteekt. Verrekijkers in de aanslag?
 10. CONGO – Geloof het of niet, maar de ex-kolonie van België hanteert nog altijd geen alcohollimiet achter het stuur. En ja, diezelfde chauffeurs kunnen hier op de gemeente hun rijbewijs nog altijd inruilen voor een Belgisch zonder enige vorm van informatie of examen.

[Research: Chris Reese for MSN Cars]

Share Button

3 Responses

 1. w0ut says:

  Ben zelf in USA (California) 3x tegengehouden voor een ‘rolling stop’. Voor elke stopbord moet je blijkbaar volledig tot stilstand komen en x seconden wachten voordat je verder mag rijden.
  2x een waarschuwing en de 2de keer een ‘ticket’ gekregen van meneer de politie agent.

 2. car-nut says:

  Breidt daar maar uit naar België. Hier geldt dezelfde verplichting dat je volledig tot stilstand moet zijn gekomen. Afrit Huizingen op ring rond Brussel is een notoir controlepunt voor niet-stoppers.

Leave a Reply