DRIVR

Video: Mobil 1 Rally Challenge @ Isle of Man (1989)

Waarnaar ik zou verhuizen, mocht ik ons eeuwig regeringsloze landje verlaten? Isle of Man – definitely. Glorieuze heuvelwegen, geen snelheidslimieten en de spectaculairste straatraces ter wereld, of het nu om rallywagens, motoren of zelfs superkarts gaat. In die eerste categorie situeert zich ook de Mobil 1 Rally Challenge uit 1989, een soort Race of Champions voor rallypiloten, die zes stages dienden af te werken in zes verschillende wagens. Zin in een ritje Ford Sierra Cosworth of Prodrive BMW M3 aan 200 per uur op een wagenbreed lintje slingerend asfalt? Right this way.

Share Button

One Response

  1. Stijn says:

    Ik zou Isle of Man links laten liggen, tenzij je in de tijd kan reizen. Want vandaag is het er veel te druk. Buiten de locals (toch ook al zo’n 80.000 mensen) strijken er steeds hele zwermen auto- en motoliefhebbers neer. Leuk om races te houden maar een rustig stukje weg ga je niet zo eenvoudig meer vinden. Kan je beter uitwijken naar de Eifel (liefst niet te kort bij de Nordschleife want anders heb je dezelfde problemen) of het Zwarte Woud.

Leave a Reply