DRIVR

Tentoonstelling: Trots op Mijn Auto (01/04 – 03/07)

Auto’s zijn emotie – herinneringen gebald in een mengeling van metaal en rubber. Vroeger, toen de auto nog een gebeuren, een deel van de familie en minder courant was, ging er een pak meer trots uit naar het hebben van zo’n blinkende vierwieler. En net daarvan getuigt de tentoonstelling ‘Trots op mijn Auto’ die momenteel in Het Huis van Alijn te Gent loopt. Daar leggen een 150-tal foto’s uit familie-albums de relatie tussen mens en machine bloot, evenals de rol die het automobiel sinds het ontstaan van de industriële revolutie in het dagelijkse leven heeft gespeeld.

dia-60-00147

Maar auto’s brengen ook sappige anekdotes met zich mee. Daarom toont het museum een sterke interesse in de histories erachter. Bovendien is de expo ondanks zijn blik op het verleden helemaal mee met zijn tijd; via user generated content kunnen bezoekers de expo namelijk verrijken. Hoe meer informatie, verhalen en foto’s worden toegevoegd, hoe boeiender en rijker het digitale fotoalbum wordt. Een voorproefje van het bijbehorende magazine vind je trouwens hieronder. De tentoonstelling zelf loopt nog tot 3 juli.

[Meer info: Huis van Alijn – Zelf bijdragen? info@huisvanalijn.be]

Share Button

5 Responses

 1. DRIVVEN.net says:

  Nice, het lijkt wel een populaire hobby te worden; foto’s verzamelen van mensen en hun auto’s, ik doe het ook al sinds tijden!

  • Stijn says:

   Ik ook! Maar begin nu toch te twijfelen of al die babes echt met een Countach, F40 of 959 reden…

 2. Frederik says:

  Tof dat je dit hebt opgepikt Pieter. Mijn schoonzus werkt in het Huis van Alijn en had mij er al op gewezen.

  Let vooral op de leuke Alfa Giulia Super 1.6 op pagina 26 😉

 3. Dirk says:

  De auto op pag 23 is geen Lark , maar een Chrysler Valiant
  Wat waren we vroeger trots als er een nieuwe auto op de oprit kwam , dat leuke gevoel dat je hem zelf verdiend hebt! – mensen met lease auto’s kennen dit helaas niet meer
  ons rijdend verleden in een digialbum -mooi initiatief en … collectief geheugen !

Leave a Reply