DRIVR

Alle Details: Morgan Three 3 Wheeler (+ TestVideo)

Twee keer hebben we de Morgan ‘let-op-de-spelling’ 3 Wheeler al bezongen: een eerste maal in onze 11 Betaalbare DRIVRs van 2011, en vlak erna bij De Blikvangers van Genève 2011. Stellen dat we een zwak hebben voor dit soort excentriekelingen, is dan ook lichtelijk onderdreven. Wat ons met plezier onderstaande video over deze driewielige reïncarnatie doet voorstellen – inclusief rijdende beelden!

MORGAN 3 Wheeler

morgan_3_wheeler_01

‘If it ain’t broke, don’t fix it’: Et voila, de nieuwe Morgan ‘3 Wheeler’, die er exact zo uitziet als de oude Threewheeler. Niets mis mee en vooral uiterst begerenswaardig. Want met een V-twin van 115pk en een leeggewicht van rond de 500kg, moet de kleine Spitfire bijzonder snedig voor de dag komen. Schakelen doe je via een manuele 5-bak die van bij Mazda komt. Standaard wordt de cockpit al met leder bekleed en is zelfs een tijdsoriginele RAF-bestickering mogelijk. Of had je liever zo’n gemene haaienbek op de neus? Veilig en proper is hij trouwens ook. Zo werden alle crash- en emissievoorschriften zowel in Europa als Amerika behaald. Prijzen vanaf 30.000€ [Pieter Ameye]

[Hat Tip (as ever): Duckie ‘RS]

Share Button

9 Responses

 1. BART! says:

  I want….maar ben heel bang dat ik er niet in ga passen……

 2. dieter says:

  Één woord: WOW!

 3. Tanguy Terlinden says:

  Let’s hand it over to our tamed racing-driver! 😉 Ik zou er vooraan nog een propellor laten op monteren 🙂

 4. Niels says:

  Ben wel benieuwd hoe die V-Twin vooraan te rijmen valt met een geslaagde crashtest 🙂

 5. Flaminia says:

  Tof speelgoed! Al ben ik bang dat het weer “Battle of Britain” en “Spitfire” – toestanden worden met lederen mutskes, witte sjaaltjes….

Leave a Reply