DRIVR

Replay: Ronin (1998) – E34 BMW M5 vs. Peugeot 406

Ronin (浪人, rōnin). “Een samoerai die geen daimyo of andere meester (meer) dient”, weet Wikipedia. En tevens een uiterst genietbare misdaadthriller uit 1998, met hoofdrollen voor Robert De Niro, Jean Reno en Natasha ‘Californication’ McElhone. De complexe plot rond een mysterieus koffertje zullen we je besparen – het meest memorabele aspect van de film is de lang uitgesponnen auto-achtervolging (van bijna 7 minuten) dwars door Parijs. Zónder pompeuze achtergrondscore, die wordt immers integraal verzorgd door het geluid van raspende motoren en gemarteld rubber. Het ultieme visitekaartje van John Frankenheimer dus, die op zijn 68ste nog eens toonde waarom hij als grootmeester van het genre beschouwd wordt.

Share Button

5 Responses

 1. Pieter Fret says:

  Als toemaatje: de tweede lange achtervolgingsscène uit Ronin, featuring een Audi S8. Al vinden we deze persoonlijk wat minder, al was het maar omwille van de neppe rookeffecten in het begin.

 2. Benny Herdewyn says:

  Uiteraard worden er een pak 406’s en E34’s gebruikt voor zo’n scene, maar ik zie enkel een M5 rond 1’17” en op interieurshots. De rest zijn 525/30/35i’s met de turbinevelgen van de M5. En bij het schot in de rechterachterband is zelfs geen turbinevelg te zien.
  Neemt natuurlijk niet weg dat het bijzonder straf werk is!

 3. Stijn says:

  Het kortere stukje met die S8 na de schietpartij vind ik memorabeler. Mooie en ingetogen wagen, smalle straatjes een V8-soundtrack en wat driftwerk. Wat waren Audi’s toch cool…

  http://www.youtube.com/watch?v=HDcWMF44Cjs

 4. lexus is 300 says:

  idd waren

 5. Pieter Fret says:

  Voor wie de film graag eens volledig wil zien: morgen (13/12) speelt 2BE hem om 20.45u!

Leave a Reply