DRIVR

Video: Michelin bandentests anno ’80

Maar liefst 190 miljoen rubberbanden produceert het Franse Michelin ieder jaar. Daarmee is het bedrijf niet alleen marktleider, maar ook een van de allergrootste innovators binnen de vele sectoren waar de rubberband zijn toepassing vindt. Er kruipt dan ook behoorlijk wat onderzoek en ontwikkeling in het creëren van het optimale schoeisel. Dat ging al zover terug als naar de jaren ’80, waar Michelin, in zijn thuisbasis van Clermont-Ferrand, over het nodige materiaal en wagenpark beschikte om de vele tests tot uitvoering te brengen. Getuige daarvan deze bedrijfsvideo die het gebeuren nauwkeurig in beeld brengt. Kan je nagaan hoe het er tegenwoordig aan toegaat…

[Hat tip: Yannick C]

Share Button

2 Responses

  1. Charlo says:

    Vorig jaar had ik een set velgen over waar ik Michelin Alpin winterbanden heb laten opleggen. Serieus plezier gehad deze winter! Zelfs met maneuvers die normaal zouden moeten eindigen in het decor, zoals het bekende hard-remmen-want-die-straat-moest-ik-eigenlijk-in, ging de auto zonder enig geslip of geschuif de bocht door.

    Waren niet de goedkoopste, maar we weten allemaal: goedkoop is niet altijd beterkoop 😉

  2. Benny Herdewyn says:

    Verplicht te bekijken voor wie vindt dat banden gewoon zwart, rond en altijd te duur zijn,
    en voor de liefhebbers van goeie achtergrondmuziek…

Leave a Reply