DRIVR

Mechatronik: Engineering Cum Laude (+ Video’s)

Zelf heb ik het mij ook al veelvuldig afgevraagd: “Wat als we nu eens hedendaagse techniek en materialen zouden toepassen op designs van weleer?” Neem nu mijn eigen GT Junior die het ondanks zijn bescheiden 1300 verre van slecht doet, maar meer is in dit geval beter. En wat als hij een betere ophanging, versnellingsbak en dito remmen zou krijgen? Alles zonder aan het uitmuntende Giugiaro-ontwerp te raken, want dat is nu eenmaal niet voor verbetering vatbaar. Laat dat nu nét zijn wat ze bij het Duitse Mechatronik doen. Zij het alleen voor de bolides met een Ster op hun neus.

Het idee is niet nieuw, zo bestaan er bedrijven die hetzelfde doen voor je Jaguar E-type (Eagle), XJS (KWE), Mark II (Beacham) of Aston Martin DB5 (RS Williams). Maar de Duitsers, in al hun gründlichkeit, gaan uiteraard nog een stapje verder. Ze restaureren niet alleen je klassieke Benz tot in de fijnste details, maar bouwen hem desgewenst dus ook om naar moderne specificaties. De integriteit van het voertuig houden ze bovendien in stand. Zo kan je de auto op ieder moment terug in originele staat brengen. De plaatsing van een moderne aandrijflijn, versnellingsbak, motor, airco en zelfs geluidsinstallatie gebeurd met de grootste zorgen en wordt bovendien geheel aan het oog ontrokken. Enkel wanneer je de motorkap opent zal je de vergaande wijzigingen zien. Daarmee blijft alles er dus tijdsorigineel uitzien en krijg je een geheel onverwachte wolf in schaapskleren. Getuige daarvan volgend beeldmateriaal:

Voer waar elke petrolhead een spontane Pavlovreactie bij krijgt, understatement nam immers zelden dergelijke proporties aan. De financiële tol voor al dat moois komt uiteraard hard aan. Maar dat is bij een CL in AMG-trim tenslotte hetzelfde. En zeg nu zelf; Tegen het karakter en de charme van zo’n oer-Benz kan geen moderne Stuttgarter op. Voorlopig bouwt Mechatronik twee modellen om. Enerzijds de tijdloze SL ‘Pagode’ en anderzijds de statige W111 Coupé. En ook die laatste zit de Mechatroniksingreep als gegoten. Of niet soms?

mechatronic_w111_01

mechatronic_w111_02mechatronic_w111_03

[Meer info: Mechatronik]

Share Button

15 Responses

 1. Milly says:

  übergeile sound !!!

 2. Stijn Sioen says:

  Wat dan te denken van een Singer Porsche…

  Een classic 911 met carbonnen bodypanels, Ohlin suspension, 3.6L of 3.9L engine, …

  Maar met de onverwoestbare über klassieke looks !

  http://www.singervehicledesign.com/

 3. Nuvolari says:

  Manman, wat een geluid. Mooi werk, vooral omdat het onzichtbaar is (beter dan de
  Singer 911)

  Alleen spijtig van die lelijke plastieken motordeksels…

  • Pieter Ameye says:

   Vond ik ook, het feit dat het allemaal zo onzichtbaar is, maakt het zo aantrekkelijk. En dat doet de Singer – ondanks zijn schoonheid – nét niet goed genoeg.

 4. gijs says:

  Doet me héél sterk denken aan deze:
  “that’s when mechanical excellence of 1400HP pays off” 🙂

 5. Nuvolari says:

  Aie aie heidekonijn, die 2dehands Giulia’s op de Alfaholics website geven mij direct goesting om m’n spaarrekening te plunderen…

  • heidekonijn says:

   Zwijg stil, ik heb net een RZ uit mijn hoofd gezet, dit weekend op Spa Italia me voorgehouden dat ik zo’n Maserati niet onderhouden kan, en dan zo’n Junior waar de banden per-fect onder de koets staan, en dan dat motortje, met dat radiatortje, ach ach..

   Maar goed dat ik geen plaats meer heb.

 6. Gideon says:

  Ik kan hier niet warm voor lopen, want naar mijn idee verdwijnt met zo´n conversie het karakter van een klassieker. Dit karakter ontstaat door imperfecties, door die weg te halen verdwijnt het karakter.

  Echter, voor de Singer 911 kan ik wel warm lopen…

 7. heidekonijn says:

  Mja, is wel een dilemma eigenlijk. Verkrachting of verbetering?

  Eigenlijk zijn het hotrods, nee? Wat men in de fifties en sixties deed met dertiger-veertiger jaren auto’s, in de seventies met fifties en sixty auto’s, en wat wij nu doen met sommigen van de vorige generatie.

  Ik heb een Pagode eigenlijk altijd al een kappersauto gevonden, tot nu dan toch. Mooie streedrod, maar dan nog heel sereen en met klasse. Top toch?

 8. Charlo says:

  Telt dit ook: Karmann Ghia 993 RS?

 9. heidekonijn says:

  Knap gedaan, jammer van de velgen.

 10. 3000 says:

  http://www.evo.co.uk/videos/planetevovideos/265984/autofarm_911_video.html

  En Paul Stephens doet zo’n dingen ook al jaren. Super gewoon!

 11. Flaminia says:

  Dit is ook wel niet mis… de ultieme evolutie van de Jaguar E-Type door Eagle!

  http://www.jaguarspeedster.com/pages/eagle-speedster-images-and-media

Leave a Reply