DRIVR

SlideShow: Me and my Automobile

Waar onderstaande foto’s vandaan komen, en wie ze juist gemaakt heeft, kan ik je niet vertellen. Ze komen dan ook uit een persoonlijk archief dat ik doorheen de tijd heb aangelegd. Wat ik wel weet is dat ze stuk voor stuk vergezeld zijn van hun fiere bezitter(s) die er maar al te graag mee op de foto gingen. De meeste dateren dan ook van uit een tijd dat de auto minder als wegwerpproduct werd aanzien. Gewone mensen zoals u en ik – met uitzondering van John Berry en Ferruccio Lamborghini met zijn persoonlijke Miura. Of wanneer was de laatste keer dat u met uw vierwieler op de foto ging?

me_and_auto_01

me_and_auto_01

me_and_auto_01

me_and_auto_01

me_and_auto_02

me_and_auto_01

me_and_auto_01

me_and_auto_01

me_and_auto_01

me_and_auto_01

[Verscheidene bronnen]

Share Button

4 Responses

 1. Ben says:

  Twee weken geleden in een parkeergarage met mijn Volvo 142 op Polaroids..

 2. Ken Divjak says:

  Heb je over portretten inclusief vierwieler, dan kan je niet rond Penny en haar ‘Vette:

  fireshot-capture-047-penny-and-her-corvette-i-flickr-photo-sharing-www_flickr_com_photos_laurieyork_278302926_in_photostream

  [Foto: Laurie York]

 3. Flaminia says:

  De auto was tot pakweg de jaren ’70 perfect afgestemd op de eigenaar want er was voor ieder wat wils. Nu is het verzakt tot een louter consumptie-product waar niemand echt iets voor voelt. De mooie verchroomde lettertjes werden vervangen door geverfd plastic dat na een tijdje afpelde, mooie logo’s in email verdwenen voor plastieken gedrochten, leder werd skai, hout werd plastic, vrijheid werd belemmering, mooi en knap werd safe en veilig… tja, wat wil je dan hé?

  Zet cowboys op kartonnen paardjes, geef hen plastieken revolverkes met losse flodders en cowboy-verhalen worden op slag minder boeiend!

Leave a Reply