DRIVR

Amateurfilm: 1983 Haspengouw Rally

We schrijven het jaar 1983. Onder toezicht van gastrijder Per Eklund gaan Patrick Snijers, Robert Droogmans, Guy Colsoul en Marc Duez met elkaar in de clinch op de holle wegen van Haspengouw. Veel te snel voor de overgevlogen Zweed (die vandaag nog altijd potten breekt in de rallycross), maar niet voor reporter Dirk De Weert en cameraman Ludo Maes die het gebeuren op zijn jaren tachtigs kadreren. Klaar voor een hoop foute kapsels en dito muziek overgoten met sideways action?

Share Button

4 Responses

 1. Woaaa! Daar wordt een mens hebberig van!

  Recentelijk een groep gestalde klassiekers mogen bekijken verspreid hier door London. Van Blower Bentleys tot ’84-er 911’s en alles er tussenin.

 2. Benny Herdewyn says:

  Nog eens het bewijs dat niet pure efficiëntie, maar spectakel voor animo zorgt. Nostalgie.

 3. Lemmens Michel says:

  dat was nogal eens een tijd! jaarlijks kwam deze rally in mijn geboortedorp Heks voorbij. Ik was in die tijd hevige supporter van Colsoul Guy ( en tevens bestuurslid van zijn supportersclub). We volgde hem overal en waar we ook kwamen zagen we Ludo Maes.Hij was toen de enige cameraman die de rallysport op de voet volgde. Hij was ook vriend aan huis bij Guy Colsoul voor wie hij ook meerdere films realiseerde. Ludo Maes is tevens de stichter van Videohouse. Als je meer info wil over de rally in de jaren tachtig mag je mij altijd contacteren. Ik heb heel wat persartikelen en videobanden, alsook een hele reeks Opel-filmen met Guy Colsoul.

 4. Boddin Franky says:

  Dag Lemmens Michel,

  Het is fantast om te horen dat je e.
  Je voorstel ivm je videobanden die je het lijkt me heel interessant want ook ik bezit heel veel video-materiaal van de jaren 70’tig en 80-tig.
  Mocht je interesse hebben om met me contact op te komen en wat rally-videomateriaal uit te wisselen van den goede oude tijd ….. stuur me dan snel een antwoordje op mijn émail-adres.

  Ik zal met veel plezier je berichtje lezen.

  Hopelijk tot binnenkort.

  Sportieve groeten,

  fRANKY

Leave a Reply