DRIVR

Lamborghini’s vergeten DRIVR: Gallardo LP550-2

UPDATE: Antwoord van Lamborghini!

De Gallardo Valentino Balboni viel net buiten mijn ‘drive before I die-lijstje’, maar veel heeft het niet gescheeld. Immers Italiaans, voorzien van atmosferische middenmotor V10, handgeschakeld en bovenal achterwielaangedreven, was het de laatste in zijn soort die volledig naar mijn goesting geconfigureerd kon worden. 250 (schijnbaar moeilijk te slijten) exemplaren later was het voor Valentino’s persoonlijk op smaak gebrachte stier over en uit. Of niet helemaal blijkt nu. Want onder de radar bouwen ze in Sant’Agata Bolognese al een tijdje een reguliere en bovenal tweewielaangdreven Gallardo die als instapper onderaan het gamma prijkt. Zij het in onzichtbare inkt…

2010-lamborghini-lp550-2-valentino-balboni

Ga er de talrijke brochures, perscommuniqués en sites op na. Nergens zal je – met uitzondering van de Balboni-editie – informatie terugvinden over een standaard LP550-2. Toch duiken er sinds kort her en der tweedehands (of exemplaren met lage kilometerstand) op die de gegeerde dash 2-badge met zich meedragen en de kenmerkende wit/gouden stripe ontbreken. Of de crisis met terugvallende verkopen de reden is en of er eventueel meer moet worden gezocht achter de geheimhouding is niet helemaal duidelijk, wat wel zeker is is dat de fabriek ze intussen gewoon op aanvraag bouwt. En in tegenstelling tot de Balboni, die duurder was dan de LP560-4, doen ze er voor de LP550-2 zo’n slordige 7.000 euro vanaf. Ok, daarmee is het nog steeds geen koopje. Maar voor de gefortuneerde liefhebbers van de hierboven beschreven cocktail is het een van de laatste kansen op showroomsucces. Nog een reden om voor de Lp550-2 te opteren is zijn significante gewichtsreductie tegenover zijn AWD-broer van maar liefst 120(!)kg. Voldoende om IRL evenwaardige prestaties neer te zetten met daar bovenop een alertere voortrein die in zijn communicatie ongetwijfeld een stuk helderder is. Eat that Superleggera! De eventueel meterslange drifts krijg je er zomaar bovenop. En tenzij je Top Gear Australië kijkt (of Duckie ‘RS heet), viel je hierover geheid uit de lucht.

Share Button

2 Responses

  1. Pieter Ameye says:

    Update: Volgens Lamborghini betreft het ‘een beperkte serie’ die intussen allemaal gebouwd zijn en niet meer te bestellen valt. Over een exact productieaantal – en of het om eventuele overschotten gaat van de Balboni-editie, die vreemd genoeg moeilijk kopers vond – konden ze geen verdere informatie geven.

  2. Ken Divjak says:

    Volgens de laatste roddels zou er nog een Balboni Spyder komen vooraleer de Gallardo in de 600pk sterke Cabrera overgaat…

    ezhasq3s

    Iets met ‘koe’ en ‘melken’ zeker!?

Leave a Reply