DRIVR

KoopTip: The Best of Car Magazine – The 70s & 80s

Wie binnenkort op vakantie vertrekt, wordt ongeveer nu geconfronteerd met een jaarlijks recurrent probleem: welke autoliteratuur meenemen? Boeken zijn er te over, maar niemand laat graag 100€ kwaliteitsdruk onder een natte handdoek liggen terwijl hij in het zwembad duikt. En magazines zijn dan weer te banaal, want die lees je al het hele jaar door. Waarom dan geen kruising van de twee zoals boekhandel De Slegte momenteel voor 9,99€ aanbiedt?

bestofcarmagazine1

The Best of Car Magazine – The 70s and 80s is natuurlijk niet nieuw. Deze editie dateert van 2008 en heeft zijn weg nu pas (of voor wie De Slegte kent: nu al) naar de winkelrekken gevonden. Niet dat de publicatiedatum van tel is; de artikels dateren allemaal uit de gloriedagen van het Britse blad die volgens menigeen samenvallen met de gloriedagen van het automobiel. En dat geeft zogenaamde first-hand indrukken van machinerie zo divers als BMW’s eerste M5, de Peugeot 205 GTI en – zoals de cover onomfloerst illustreert – de knapste topmodellen vanop de Italiaanse catwalk.

bestofcarmagazine2

Nog beter: visueel is deze hardcover zeker zo appetijtelijk als wat er in te lezen valt (want dat durft al eens oud-Engels en dus complex aan te doen). Soms is dat de verdienste van de redactie, maar vaker die van de adverteerders met slagzinnen en foto’s die vandaag niet meer door de beugel zouden kunnen. Rock ‘n’ Roll op  en top, quoi. En dan heb ik het unieke interview met Enzo ‘Il Commendatore’ Ferrari hemzelve nog niet vermeld. Of de triotest tussen een Eend, een Skoda en de driewielige Reliant Robin. Of of of… Dringend tijd voor vakantie dus.

[Hat Tip: Hans D]

Share Button

4 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Mocht iemand trouwens weten waar je het eerder verschenen 60s and 70s-deel vindt (da’s de cover met de madamme rechtsonder), laat iets weten!

 2. gisteren gaan kopen, met dank voor de tip !
  Graag het 60s en 70s deel voor mij ook !

 3. Stijn says:

  Ligt er al een tijdje en heb het niet gekocht. Testen zijn toch iets te korte en oppervlakkig.

  Heb tevens een gratis alternatief, sinds kort staan de testen van Autovisie (tussen 1956 en 2005) online (pdf-formaat). Vooral in de jaren ’90 vond ik de testen wel zéér sterk, met het nodige oog voor details die andere bladen over het hoofd zagen. Kan je zelf testen van je favoriete wagens downloaden en op je Ipad lezen ofja afdrukken…
  http://www.autotekoop.nl/testreports/search.htm

Leave a Reply