DRIVR

WebTip: Autovisie Testarchief (1956-…) Gratis Online

Komt ervan als je de commentaren niet aandachtig in de gaten houdt, dan mis je parels van WebTips als deze. Maar niet getreurd; de reactie van lezer Stijn op onze boekentip van afgelopen week is zo waardevol dat we er graag een apart bericht aan wijden. Want als een instituut als het Nederlandse Autovisie Magazine zijn testarchieven voor het grote publiek openstelt, dan zijn wij er natuurlijk als de kippen bij…

autovisietestenonline

In tegenstelling tot de pay-per-download aanpak van de Belgische AutoGids, biedt Autovisie voortaan elke test sinds 1956 gratis in PDF-vorm aan. Hoeveel dat er exact zijn, hebben we nog niet kunnen achterhalen – maar in ieder geval voldoende om een hele vakantie aan te verkwanselen. Want het gaat daarbij niet alleen om gewone rijtesten, ook perslancering en vergelijkende groepstesten zijn van de partij. Van zowat elk merk en model dat tussen 1956 en 2005 het daglicht zag. En daarmee zijn die stoffige zolderarhieven of omslachtige nabestellingen eindelijk verleden tijd…

[Met dank aan Stijn voor de tip]

Share Button

3 Responses

  1. Stijn says:

    Hehe eeuwige roem, graag gedaan!
    Moet er wel bij vermelden dat er soms een test kan ontbreken, heb zelf Autovisies uit de jaren ’90 (zoals die van de 964 RS) liggen die helaas (nog) niet voorkomen in de lijst. Ben steeds een vaste Autogids-lezer (door hun uitgebreide test met ook eigen prestatiemetingen) geweest maar moet eerlijk toegeven dat Autovisie wel eens blijk gaf van meer deskundigheid (bv. opmerkingen van details als verbeterde ruitenwissers bij de 993).

    Aanraders bij de testen zijn alvast de kampen tussen de E36 M3 en de 968 CS (beide mooi in het geel), de NSX en de 911 964, de DB7 versus 355 Spider en 911 993 Turbo (respectievelijk 6,3s, 5,3s en (!) 4,3s naar 100).

  2. VishnuSixDix says:

    Wat een helden, ik heb die betaalde Autogids artikels altijd al enorm passé gevonden.

Leave a Reply