DRIVR

Video: Rauh-Welt Begriff – Ultieme Porsche-Tuner ?

Vraag Jan Modaal wie de ultieme Porsche-tuner is, en met een beetje geluk vermeldt hij namen als RUF, 9ff en – als het een kenner is – misschien zelfs Singer. Gerespecteerde veredelaars in hun eigen recht, maar momenteel ondergeschikt aan de nieuwste sensatie in 911-land: Rauh-Welt Begriff. Het Japanse Rauh-Welt Begriff. Met een flinke knipoog naar het Leuvense gerstennat Stella Artois. Hoe die intercontinentale link in mekaar zit, ontdek je in de knappe mini-docu na de sprong.

Share Button

11 Responses

 1. oedipus says:

  Ruf een veredelaar noemen? Misschien maar eens een bezoekje aan de fabriek plannen dan om tot inkeer te komen. :o)

 2. Ride says:

  RWB had ik reeds in het verleden eens toevallig ontdekt. Destijds een beetje opzoekwerk gedaan en wat blijkt: er is behoorlijk wat beeldmateriaal van hun creaties te vinden.

  Persoonlijk vind ik hun werk op basis van de 930 en 964 best geslaagd. Echter hun creaties op basis van recentere modellen kan me niet bekoren. Hoewel ik sommige op de 993 gebaseerde exemplaren nog graag in het ‘twijfel’ vakje klasseer. 😉

  • Stijn says:

   Kende deze al langer, creaties kunnen soms toch erg extreem worden terwijl de meest discrete Porsche’s net de mooiste zijn. Vraag eender welke Porsche-liefhebber om de beste ‘veredelaar’ en je zal steeds bij Manthey uitkomen. Dan heb ik het niet enkel over de sterke link met de racerij. Maar ook het respect waarmee Olaf Manthey aan de slag gaat. Hij beweert niet wagens te verbeteren. Hij neemt, in zijn ogen (en die van iedereen met autokennis :p), de beste wagens ter wereld (Porsche’s) en past deze aan, optimaliseert deze, aan het specifieke gebruiksterrein. Zit je vaak op de Nordschleife, veel snelwegkilometers, landelijke wegen, Spa of Zolder. Telkens zal je een wagen met een set-up voor een specifiek doel krijgen. Dit terwijl het uiterlijk (bijna) onaangeroerd blijft en meer vermogen niet als zaligmakend wordt aanzien…

   • Pieter Ameye says:

    Liet gisteren toevallig hetzelfde horen. Manthey staat ook bij op de eerste plaats wat betreft het ‘optimaliseren’ van Porsches. Met alle respect, maar ‘ikschroefereenpaarextraturbosop-bedrijven’ doen ook mijn autohart niet bepaald sneller slaan. Om van de betrouwbaarheid nog maar te zwijgen.

 3. JDM says:

  Dit is een zeer inspirerend filmpje. Een mens benijdt zulke authenticiteit. Dit is geen tuner, laat staan een slaaf van enkele rijke Duitse pensenvreters en Amerikaanse snobs. Dit is een kunstenaar. Auto-Otaku!

 4. Ken Divjak says:

  Toemaatje met circuitactie
  (al moet wel gezegd dat RWB niet zelf aan de motoren raakt)

 5. Stijn says:

  http://www.pistonheads.com/sales/3108730.htm

  We kunnen ze vanaf nu mogelijk ook vaker op het oude continent tegenkomen. Of dat positief is…

 6. Duckie 'RS says:

  En nog eentje:

 7. Ken Divjak says:

  En een nog een fameuze for good measure:

 8. Duckie 'RS says:

Leave a Reply