DRIVR

FotoSpecial: Achter de Schermen bij Ferrari

Volgens een recent onderzoek (en de Italianen zelf) is er geen betere werkgever dan Ferrari. Waar of niet, de geboorteplaats van elk steigerend paard blijft een hoogtechnologische en bovenal mythische omgeving die tot de verbeelding spreekt. De collega’s van Designboom mochten een begeleide rondleiding maken en kwamen uit Maranello terug met een uitgebreid beeldverslag. Alvast een voorproefje.

ferraridesign44

ferrari-assemblyadd01

ferrari-assemblyadd02

ferraridesign38

ferraridesign39

ferraridesign42

ferraridesign45

ferraridesign48

ferraridesign69

ferraridesign56

ferraridesign58

ferraridesign82

[Copyright Photos & meer op: designboom]

Share Button

4 Responses

 1. ElmoTheElk says:

  Wauw…. hoe futuristisch!

 2. Ken Divjak says:

  Die mini-tuintjes slagen er altijd in om mij te doen gniffelen.

  Lamborghini heeft trouwens dezelfde tuinman als ik mij niet vergis.

  Maar wat het nut er – naast variatie voor het netvlies – exact van is?

  Betere luchtkwaliteit lijkt me sterk…

 3. Pieter Ameye says:

  Dat is toch de officiële uitleg:

  The trigeneration plant is the latest piece of Ferrari’s Formula Uomo (or “Formula Mankind”) puzzle, which has been making improvements around Ferrari-land that claim to improve quality of life for the employees and reduce the company’s environmental impact. Other efforts include switching over to LED outdoor lighting in some areas, planting trees indoors and outdoors to keep ambient air quality up and offset CO2, extensive use of natural light in any new buildings, using powder primer and water-based paint, and lights that turn themselves on and off based on available sunlight. There’s also a photovoltaic installation on the roof of the Mechanical Workshop building that provides 240,000 kWh of power per year. Ferrari says it has taken its yearly CO2 output from 80,000 to 50,000 tons.

Leave a Reply