DRIVR

Video:
De Achtergelaten Schatten van een Peugeot-Fabriek

UPDATE: Mysterie opgelost!

thumb_peugeotfabriekEr zijn zo van die video’s die meer vragen opwerpen dan ze antwoorden geven. Neem nu dit clandestien bezoek aan een verlaten Peugeot-fabriek; worden die klassiekers (inclusief prototypes, race- & rallybolides) echt aan hun lot overgelaten? En hoe zijn de burgerjournalisten erin geslaagd om de catacomben binnen te rijden? Om welke recent geëvacueerde site gaat het eigenlijk? En misschien nog het belangrijkst: in welke zou jij vijf minuten plaatsnemen om je even lang eigenaar te wanen?

Share Button

7 Responses

 1. Stijn says:

  Moeilijke keuze, de 206 WRC is zonder twijfel de knapste. Maar uiteindelijk zou ik voor een T16 gaan, de 205 T16 is de grootste legende maar misschien zou ik toch, na een kwartiertje twijfelen, voor de 405 T16 gaan (jeugdherinneringen aan de Majorette :))…

  • Stijn says:

   Is het trouwens ooit iemand al opgevallen (mij tijdens mijn kinderjaren al met dat speelgoedwagentje in de hand) hoe mooi de lijnen van de 405 T16 zijn? En dat zonder Pininfarina. Die daklijn en brede wielkasten, super gewoon…

 2. Ben says:

  Is gewoon een opslag. Ze worden niet aan hun lot overgelaten. Een jaar of twee geleden was ik nog in het Peugeotmuseum en toen stonden die 405’s rally, 205’s rally en de 406 van taxi gewoon in het museum zelf. Net die dag was er ook een persdag waarbij de magazijnen werden opgesteld. In die zin dat de auto’s gepoetst werden en een voor een naar buiten werden gereden op de parking naast het museum. Als je journalist was mocht je ook meerijden in een auto naar keuze.

  Geen vergeten klassiekers maar gewoon een leuke hobbyruimte lijkt me..

 3. Wim says:

  Ben heeft het bij het rechte eind, denk ik. Voor zover ik kan zien op m’n ipodje, zijn dat inderdaad de befaamde ” réserves du musée” van l’aventure Peugeot in Sochaux. Niet echt een verlaten fabriek dus (zou de coolste fabriek ooit geweest zijn die dat allemaal maakte 😉 maar wel de opslag van het Peugeot-museum, in een verder niet gebruikte opslaghal op de terreinen in Sochaux. Bij de evenementen rond 200 jaar Peugeot vorig jaar hebben een aantal mensen een kijkje achter de schermen kunnen nemen, en daar ontstond dit fragmentje waarschijnlijk.
  Oh, en als ik ook mag kiezen: de 205 T16 graag, wegens tot op vandaag, samen met de 908, ons absolute moment de gloire… Want one so badly it hurts! 🙂

 4. Wim says:

  Dankjewel Johan. Die had ‘k al ‘s in de gaten gehad 🙂 Is nog ingeschreven op de hoofdzetel zelfs, dus zou misschien ‘s kunnen informeren of er personeelskorting geldt 🙂 Als ‘k dan ook nog m’n rekening plunder, kom ‘k maar een paar tienduizend euro meer te kort… 🙂 En zo’n ding wordt dan nog sneller duurder dan een mens kan sparen… De wereld is niet eerlijk 🙂

Leave a Reply