DRIVR

KwijlTip: Otis Blank’ 1966 Mercedes W108 (+ Gallery)

thumb_otisblankmercedesDe jongste Mercedes-rijder die ik persoonlijk ken telt 38 lentes en staat op de payroll van een verzekeringsfirma. Stellen dat De Ster te lang op zijn vergrijzend cliënteel geteerd heeft, is dan ook een understatement van formaat waar de volgende A-Klasse dankzij verschillende carrosserievarianten iets aan moet veranderen. Maar is het kwaad in tussentijd al niet geschied? Zowel Audi als BMW zijn Das Haus in de rankings gepasseerd terwijl de cool cats zich vooral op oudere Benzen storten beter dan hun nieuwe tegenhangers. Getuige daarvan dit prachtige verhaal met dito fotografie van beeldenmaker Otis Blank.

From the day I lost the BMW I was on Craigslist every day, searching for anything interesting with my budget of $2000. I had decided I didn’t need to own a sporty car again, though I certainly didn’t rule it out. I would be perfectly satisfied with something like an E28 BMW 5-series, or even a 1970s or 1980s Mercedes sedan of some sort. A couple of months went by, and I didn’t finding anything worth even looking at. Then one night I saw the ad: 1966 Mercedes – $1325. I had seen other Mercedes ads for pre-1980 cars, but they were either rusted out and undrivable, or too expensive. I clicked the link, not expecting much. What I saw was a perfectly good W108.

From the small Craigslist photos, I might have even said it looked mint. I thought to myself, this is too good to be true, there has to be something majorly wrong with it. Based on what I saw in the photos, a price of $13,250 seemed much more likely than the advertised price of $1325. As it was 11 o’clock at night when I saw the ad, I decided it was probably best to wait until the next morning to call the seller. The morning finally rolled around after I spent the entire night dreaming about the car. I called the seller, no response. I called again, no response. At this point I was worried that the car had already sold, even though the posting had only been up since late the night before…

[Read the full story by Otis Blank on the excellent Motoring Con Brio]

Share Button

3 Responses

 1. Stijn says:

  Toegegeven, Mercedes heeft een clienteel op leeftijd. Maar zijn geen slaafje van de leasemarkt. Ze doen het, voornamelijk met de C, goed op deze markt maar zijn geen absolute toppers. Dat is wat ze te kort komen in de strijd om het meest aantal verkochte premiumwagens. Je kan dit als een nadeel beschouwen, of net het positieve ervan inzien. Er zijn nog steeds flink wat mensen die eigen zuurverdiende centjes (en veel ervan!) willen spenderen aan een ster. Bij de concurrent uit Beieren is dit zeker niet het geval, slechts een marginaal deel van hun klanten vinden de wagens het waard om het spaarvarken voor stuk te slaan. Een sterk signaal wat mij betreft. Zeker indien er een tijdperk zou aanbreken waarin firmawagens fiscaal zwaar aangepakt zouden worden…
  Hetzelfde zie je trouwens ook bij Toyota, op zaterdagnamiddag personen die hun vijfde Corolla op rij komen aanschaffen. En dit op een half uurtje tijd (ze twijfelen langer over een pakje boter, Becel of toch Bertoli?), zonder testrit, sterk afdingen op de prijs noch vergelijking met concurrenten. Puur (gemotiveerd door eerdere ervaringen) op blind vertrouwen ten overstaande van het merk en de dealer die ze al jaar en dag kennen. Wat kan verkoper (van sommige merken) toch een mooi beroep zijn…

  Helemaal OT, klassieke wagens (en dan zeker Mercedessen uit het tijdperk waarin de ster ook nog prijkte op de 600 (W100)) zullen altijd magisch blijven.

 2. Prachtige fotografie. Puik idee om de verlichting van het tankstation zo te gebruiken.

 3. Ken Divjak says:

  Liefhebbers passeren best even via http://otisblank.com/

Leave a Reply