DRIVR

Advertorial: Video – 50 Jaar Golf

OPGELET: Aan deze advertorial hangt een disclaimer vast!

In 1974 vond Volkswagen de Golf uit als opvolger van de mythische Volkswagen kever. De eerste compacte auto met zoveel ruimte en een onderscheidende look door zijn herkenbare achterklep. Wie kon ooit denken dat de Golf dé referentie ging worden gedurende 4 decennia? Een echte legende, altijd toegankelijk voor iedereen en altijd geëvolueerd met zijn tijd. En de komst van de gloednieuwe Golf Cabrio is hét geschikte moment om zelf deel uit te maken van het verhaal.

Peter Aerts, creative director DDB: “Met de Golf bracht Volkswagen een waardige opvolger voor de kever als auto van het volk. Als je’r even bij stilstaat is de Golf een auto die je in elke fase van je leven bent tegengekomen. Begin 70 was het de auto van mijn moeder waar ik nadien mee leerde rijden. Misschien was het de auto van je lief, je eerste eigen auto of bedrijfswagen. Het is een auto die deel uitmaakt van ons leven en in ons hart zit. Met deze campagne willen we mensen herinneren aan dat emotioneel kapitaal dat de Golf rijk is. Dit collectief geheugen over de Golf van de Belgen was de basis voor het creatief idee: Be part of the Golf Story. De campagne nodigt iedereen uit om deel uit te maken van dit prachtig verhaal want ook nu is de Golf relevanter dan ooit.”

6554_o6556_o

Dominique Poncin, Head of Strategy DDB: “Hoe verscherp je het imago van een wagen die vandaag een evidentie is in het straatbeeld? Niet door zoals andere automerken met een volledig nieuw verhaal op de proppen te komen, maar door terug te gaan naar de eigenheid van de auto. Sinds zijn geboorte in 1974 zijn er maar weinig automodellen zo verankerd in onze cultuur. We hebben daarom tijdens het creatief proces steeds gezocht naar innovatieve oplossingen om die rijke belevingswereld rond de Golf zonder reclame-vervorming naar boven te brengen. Het resultaat is een combinatie van een emotionele “vérité” TV-spot met een participatieve campagne. Door mensen aan te zetten tot “Golf-spotten” via hun smartphone openen we hen letterlijk de ogen voor de rijke veelheid van Golf-modellen en ervaringen in hun leven.

6557_o6555_o

Meer via: Golf Story Game

Share Button

Comments are closed.