DRIVR

BioscoopTip: Drive (+ Trailer)

drive-2011-movie

Het is wellicht voorbarig om zeggen dat Drive octaangeschiedenis zal schrijven, maar de honger naar vers beeldmateriaal is groot. Deen Nicolas Winding Refn stond in voor de regie en ook de cast staat op punt met onder meer Ryan Gosling, Carey Mulligan en de bevallige Christina – Joan – Hendricks. De kritieken zijn in ieder geval lovend: ‘Drive is a classic Los Angeles heist-gone-wrong story that is a tribute to the genre of car films in the vein of movies like Bullitt’. Op het filmfestival van Cannes ging Drive zelfs aan de haal met de prijs van beste regie. De avant-première is vanavond!

PLOT: Driver (Ryan Gosling) is stuntcoureur in Hollywood, die bijverdient als bestuurder van vluchtauto’s in het criminele circuit. Hij wordt verliefd op zijn mooie buurvrouw Irene (Carey Mulligan), een jonge moeder die wordt meegesleept in de onderwereldpraktijken van haar man, de ex-gedetineerde Standard (Oscar Isaac). Wanneer een klus gruwelijk fout gaat, moet Driver doen waar hij goed in is om Irene en haar zoontje te redden: Drive.

[IMDB]

Share Button

12 Responses

 1. Tanguy says:

  Zal niet meer voor vanavond zijn, maar staat genoteerd!

 2. Dieter says:

  Beste film die ik in lange tijd zag. Perfecte soundtrack, zalige trage shots, perfect neergezette sfeer..

 3. puhpuh says:

  Ik ben nog steeds onder de indruk … een film die blijft nazinderen …
  Dank je wel voor de tip …

 4. Gideon says:

  Helaas niet in Nederland op het witte doek te zien, dan maar gedownload. Ben benieuwd…

 5. Pieter Fret says:

  Ook hier verschijnt hij pas in november in de bioscoop, Gideon. Maar vreemd genoeg was de avant-première afgelopen week al.

  In Amerika is Drive al uit sinds 16 september, en dat heeft de film voorlopig een 98ste plaats in de IMDb Top 250 opgeleverd. Moet dus de moeite zijn!

  • Gideon says:

   Ik heb welgeteld 1 bioscoop gevonden die ‘m laat zien, en wel op 16 oktober. Er word echter niet vermeld of dit een première is…

 6. ElmoTheElk says:

  Volgens IMDB komt hij pas 3 november in Nederland in de bioscopen te draaien. 🙁

  Downloaden? Is cam-kwaliteit? Nee dank u.

 7. Niels says:

  Hier in London draait ‘ie wel overal, gisteren gezien. Boven verwachting goed. Mooie shots, goede soundtrack zoals al wordt omschreven.

 8. AnthonyG says:

  Als film kon ik het zeker smaken, maar of de autoscenes geschiedenis schrijven…ik denk het niet.*
  Desondanks dat stellen de scenes nu ook weer niet teleur en de rest van de film zeker de moeite waard. Al was het maar voor de sfeerschepping.

  (*) oa de montagefoutjes zoals een auto die je hoort schakelen terwijl hij achteruit rijdt of geluid dat imo niet overeenkomt met beeld.

 9. Milanese says:

  Ben ik de enige die (licht) teleurgesteld was in deze film? Ik zag tal van sterke kwaliteiten, maar toch ook een pak missers. Ik miste authenticiteit en de klemtoon mocht toch iets meer op het ‘drive’-aspect gelegen hebben.

 10. Ken Divjak says:

  Voor de rijscènes moet je het inderdaad niet doen,
  voor de beklijvende film des te meer.

Leave a Reply