DRIVR

FotoVideo: Vergeet Locatie³, Denk Photoshop³

adayinthelifeofaphotographer

De auteur zelf noemt dit A Day in the Life of a Photographer, maar daar zijn wij niet mee opgezet. Zowel Jeroen, Pieter Ameye als ik beperken ons photoshop-gebruik tot een absoluut minimum – vooral omdat we liever buiten staan dan dagen achter een computerscherm weg te kwijnen. Maar goed: als een opdrachtgever als Bentley je vraagt om een ‘onmogelijk’ beeld als dat hierboven te produceren, zou je ongetwijfeld even hard foefelen als fotograaf Jamie Stephen alias Parabolique in deze tutorial doet…

[Bron: Jalopnik]

Share Button

3 Responses

  1. Het is een kunst op zich, dat Photoshoppen. Ik betrap er me ook wel op dat ik soms iets teveel Photoshop (paaltjes wegwerken, auto’s wegwerken, mensen wegwerken, etc.).

    Slecht getrokken foto’s qua camera-instellingen, en dan alles corrigeren in Photoshop, da’s weer wat anders.

  2. Niels says:

    Het is allemaal een beetje onnodig als je het mij vraagt, buiten wat aan de kleuren trekken om een wat fijner palet te creeren. Een kwestie van wat beter locatie scouten zou ik zeggen.

    Het werk op zijn website is een showcase van het feit dat hij op zich best fijne platen kan schieten. Jammer dat het dan met zoveel knip en plakwerk moet, al is het resultaat niet heel verkeerd. Toch doen dergelijke gePhotoshopte foto’s vaak wat plastic aan.

  3. Uiteraard dat je ook veel meer tevreden bent met je beeld als je zo’n foto’s in situ kan trekken. Mag je ook wel trots op zijn.

Leave a Reply