DRIVR

Gastbijdrage: GoPro introduceert HD Hero2 (+Video)

OPGELET: Aan deze gastbijdrage hangt een disclaimer vast!

De markt van actioncams kende de afgelopen jaren een explosieve groei. Er ontketende zich een bikkelharde strijd tussen de oude specialistengarde en tal van nieuwkomers; Contour, Tachyon, Liquid Image, Bullet, Tanscend, Oregeon Scientific, Drift en GoPro strijden om het beste camerapakket. Maar met de introductie van HD Hero2 deelt GoPro een serieuze tik uit aan de concurrentie. Dewelke dat zijn lees je na de sprong.

1_683x426_moto_pkg_main

Tot nog toe slaagde GoPro er met de HD Hero en budgetvriendelijke HD Hero 960 in om een sterke positie uit te bouwen door een uitgekiende marktstrategie: HD Hero Surf, HD Hero Outdoor en HD Hero Motorsport, aangevuld met een hele rits aan grote en kleine accessoires. De kleine high definition camera in schok- en weerbestendige behuizing uit 2009 krijgt nu al een opvolger die naar eigen zeggen minstens dubbel zo goed is als het origineel. Terwijl de prijs onveranderd blijft en de oude HD Hero prompt 100€ goedkoper wordt. De HD Hero 2 krijgt specificaties om van te smullen: 11 MegaPixel, 1080p HD (1920×1080), f2,8 fixed focus, 30fps, 10 foto’s per seconde, 170°/127°/90° instelbare beeldhoek, low light lens, mini HDMI, composiet video, USB, SD en mini-jack interfaces en last but not least een optionele wifi streaming functie die zelfs nieuw is voor dit segment.

De HD Hero2 lijkt de lat een heel stuk hoger te leggen dan zijn voorganger. De kleine camera introduceert gegeerde features uit de professionele (video)wereld rechtstreeks in de consumentenmarkt. De oude HD Hero blijft bovendien in de catalogus staan, evenals het instapmodel HD Hero 960. We zijn alvast benieuwd naar de werkelijke prestaties van deze topcamera. In afwachting linken we door naar de spectaculaire introductievideo.

[De GoPro HD Hero2 Motorsports Edition is in België te koop voor de adviesprijs van 349€]

Share Button

2 Responses

  1. ElmoTheElk says:

    Want!

  2. De Hero2 van GoPro is een geweldige camera inderdaad. Vind hem stukken beter dan zijn voorganger, met name bij schemering veel beter resultaat. Kan niet wachten tot de WiFi BacPac uit komt, zodat ik die kan testen.

Leave a Reply