DRIVR

Hoogtepunten: Race of Champions 2011 [UPDATED]

Er zijn maar twee manieren om te weten te komen welke racepiloot, los van sport of klasse, de beste ter wereld is. De eerste is de – zichzelf iets té serieus nemende – Castrol Driver Ranking; de tweede de – alleen op fun en spektakel mikkende – Race of Champions. Editie 2011 van die laatste optie gaat dit weekend door in de Düsseldorf Arena, en is live te volgen op DRIVR.

roc-schumi_1000

Voor wie niet bekend is met de formule: in de Race of Champions nemen ‘s werelds meest succesvolle piloten het tegen elkaar op in een korte, bochtige Super Special Stage. Wie wint, gaat door naar de volgende ronde, tot er maar één overblijft. De piloten worden bovendien uit hun comfort zone gehaald, want ze moeten afwisselend in buggy’s, rallywagens, een KTM X-Bow, een Audi R8 LMS en dit jaar zelfs een Nascar-bolide stappen. Het deelnemersveld ziet er anno 2011 als volgt uit:

 • Sebastian VETTEL (F1-kampioen 2010-2011)
 • Michael SCHUMACHER (zevenvoudig F1-kampioen)
 • Jenson BUTTON (F1-kampioen 2009)
 • Andy PRIAULX (drievoudig WTCC-kampioen)
 • Tom KRISTENSEN (achtvoudig Le Mans-winnaar)
 • Mattias EKSTROM (DTM-piloot, drievoudig RoC-winnaar)
 • Sébastien OGIER (WRC-piloot)
 • Romain GROSJEAN (GP2-kampioen 2011)
 • Vitaly PETROV (F1-piloot)
 • Timo GLOCK (F1-piloot)
 • Timo SCHEIDER (DTM-kampioen 2008-2009)
 • Martin TOMCZYK (DTM-kampioen 2011)
 • Juho HÄNNINEN (IRC-kampioen 2010, S-WRC-kampioen 2011)
 • Jan KOPECKÝ (IRC-piloot)
 • David COULTHARD (ex-F1-piloot)
 • Filipe ALBUQUERQUE (DTM-piloot, regerend Champion of Champions)
 • Brian DEEGAN (13-voudig X-Games-medaillewinnaar)
 • Travis PASTRANA (viervoudig Amerikaans rallykampioen, motorcrosslegende en stuntheld)

Wie zich dit jaar Champion of Champions mag noemen, wordt zondag van 14u tot 17u uitgevochten. Zaterdag worden vanaf 19u eerst de landskleuren verdedigd in de Nations Cup. Daarin is het duo Vettel-Schumacher de laatste vier jaren onklopbaar gebleken, al kon geen van beiden ooit de individuele competitie winnen. Die werd de afgelopen acht jaar gedomineerd door twee mannen: DTM-piloot Mattias Ekström en (de dit jaar afwezige) rallykampioen Sébastien Loeb, die elk drie titels op hun naam schreven. Alle actie kan je volgen in de onderstaande livestream, die zaterdag om 19u online gaat.

UPDATE: Duitsland wint de landencup, Sébastien Ogier de individuele discipline. Hieronder de hoogtepunten van het hele weekend:

Share Button

6 Responses

 1. VishnuSixDix says:

  Oh guys, YOU ROCK !

 2. bAAx says:

  that was sweet 🙂 Bedankt voor de stream!!

 3. Pieter Fret says:

  Graag gedaan 😉

  Niet vergeten morgen opnieuw af te stemmen om 14u, want dan wordt de Champion of Champions bepaald!

  Voor wie vanavond niet kon kijken [SPOILER ALERT]:

  Vettel en Schumacher hebben Duitsland voor de vijfde keer op rij de zege in de Nations Cup bezorgd. Dikke pluim trouwens voor de organisatie, want niet alleen de shootouts, maar ook de animatie tijdens de pauzes was top notch, met o.m. indrukwekkend stuntwerk en showcases van oude rallymonsters én gloednieuwe hypercars.

 4. Hugo says:

  Ergens de downloaden?

 5. Ken Divjak says:

  Zie hierboven , Hugo – of de uitgebreide (Duitse) versie van Dag 1 hieronder:

  We voegen Dag 2 toe van zodra die online beschikbaar is.

 6. Pieter Fret says:

  Reviewvideo van het volledige weekend toegevoegd in het artikel (zie boven)!

Leave a Reply