DRIVR

ROAD Inc.: De App die Autoboeken overbodig maakt

roadinc1

Je kent ze vast en zeker, de autoboeken die soldenhoog in de slegtere boekhandels van dit land gestapeld liggen. Afgeprijsd tot zo’n inferieur getal dat je soms niet anders kan dan eentje te adopteren, om thuis pas te beseffen dat het weer zo’n dertien-in-een-dozijn-geval is – net als die andere elfendertig in de kreunende boekenkast. Tijd voor iets anders dus, en waarom niet digitaal op iPad beter dan geprint op een stuk boom?

roadinc2

De oplossing ligt volgens ROAD Inc. in een app voor iPad die zij omschrijven als “the first digital object dedicated to the automobile”. Daarvoor zijn er 50 automobielen geselecteerd en meticuleus gedigitaliseerd om het verleden met de heden te blenden: “ROAD Inc. offers a whole new editorial experience, richer than the heaviest book, deeper than a film collection and more immersive than a video game.” Laat ons dat eens even bekijken:

Nu hebben we hier op de redactie geen iPad om ROAD Inc. te testen, maar twee feiten pleiten hoe dan ook in het voordeel van dit kleinood. Het eerste is de fotograaf die ze voor deze job gestrikt hebben: de Zwitser Michael Zumbrunn. Een rasechte John Doe voor 99% van de bevolking, maar een absolute god voor wie met autofotografie bezig is. Haal eens een Octane Magazine in huis om te zien what we’re on about. En dan is er nog de verwaarloosbare kost van deze app: 4,99$. Aan de huidige conversietarieven net 3,85€ wat in drukkerstermen overeenkomt met de pers aanleggen. Nog gezwegen van de “classic-car enthusiast’s dream app”-commentaar van de NY Times… Wie probeert?

Share Button

4 Responses

 1. ElmoTheElk says:

  Ziet er goed uit. Maar ‘more immersive than a video game’ is wel erg marketingtrash. En ik heb een Android tablet, geen iPad.

 2. Pieter Fret says:

  Doet mij heel erg denken aan de Autovista-modus in Forza Motorsport 4. Die is zelfs interactiever en uitgebreider, want je kan de auto’s bepotelen, erin kruipen en starten, terwijl Jeremy Clarkson de leukste weetjes opsomt. Het kost natuurlijk wel iets meer dan 5 dollar 😉

 3. Ken Divjak says:

  Ik ben er wel nog niet uit wat die 4,99$ nu exact omvat.

  De basis-setup? Want blijkbaar zijn er ook extensies te koop?

 4. Frédéric says:

  In die 4.99 zit alles. Je moet wel elk model downloaden, maar vermoed dat dat enkel is om de initiële download niet te zwaar te maken. Als je er nog geen hebt, is deze app het perfecte excuus om een iPad aan de drivr gear toe te voegen: ik beleef er evenveel esthetisch genoegen aan als bij Zona van Carl Dekeyzer. En deze app is stukken beter gemaakt.

Leave a Reply