DRIVR

Tv-Preview: Otto (VT4, ma-vr, 19.35u)

Autotelevisie en Vlamingen, het is in het verleden al vaker een moeilijke combinatie gebleken. Terwijl onze Westerburen al decennialang entertainende programma’s rond het onderwerp produceren (Top Gear, Fifth Gear, Wheeler Dealers), bleven Belgische pogingen tot dusver beperkt tot houterig presenteerwerk en duffe vergelijkingen van kofferruimtes en laadvakjes. In de aanloop naar het Autosalon van Brussel wil VT4 daar verandering in brengen.

‘Otto’ – zo heet het nieuwe dagelijkse programma – heeft overigens niets te maken met het eveneens Belgische magazine dat in maart debuteert. Geheel Engelstalig mikt dat trouwens op een totaal ander publiek dan de oer-Vlaamse aanpak die VT4 de laatste jaren bezigt. “‘Otto’ gaat op zoek naar ontroerende, spannende of grappige verhalen over Vlamingen en hun auto”, leert het persbericht ons. We zijn benieuwd, want dat concept kan evengoed authentiek sentiment als uitlachtelevisie opleveren.

Voorlopig krijgt Otto het voordeel van de twijfel. Vanavond om 19.35u mag een zekere Koen ons over de streep proberen te trekken met zijn grote liefde, een Citroën 2CV genaamd Lady Luck. Wat er nog zoal aan bod komt de komende weken, wordt gehint in onderstaande (teaser)trailers.

[Meer info: VT4.be]

Share Button

3 Responses

 1. Thibaut says:

  Heb maar een stukje gezien.
  – Iemand mocht zijn NSX verkopen, maar je kreeg de wagen zelf amper te zien.
  – Een dame mocht haar passie voor tuning verduidelijken met haar uitgebouwde Tigra.
  – De twee metalheads zongen nog een liedje.

  Saai. Toch dat deel.

 2. Ken Divjak says:

  Onze review verschijnt morgen;
  kunnen we vanavond nog eens zien of er verandering in zit…

Leave a Reply