DRIVR

F1-Docu: Grand Prix de Belgique (1962)

Wie de beste documentaires maakt? De Britten natuurlijk. En dat deden ze blijkbaar al in 1962 toen de makers van dit pareltje een cameracrew meestuurden met Stirling Moss’ GP-team. Hun eindbestemming? Het tweede mooiste circuit ter wereld. Hun missie? Zoveel meer dan een raceverslag produceren om de sights & sounds van het kleine Belgenlandje in het begin van de 60’er jaren te documenteren. Een tijdsdocument in kleur.

TIP: De actie start in video 2, de race op 7:05!

Share Button

4 Responses

  1. Stijn says:

    Super, maakt de zondagen wachtend op het nieuwe seizoen van Top Gear meer dan dragelijk!

  2. JDM says:

    Het mooiste en bijzonderste -althans in mijn ogen- onderstreep je jammer genoeg niet: de oude en originele omloop. Deze was niet alleen indrukwekkend en dodelijk snel maar kan ook vandaag nog door elke “Drivr” gereden worden.

    Trouwens hoe heb je die beelden weten te vinden? 🙂

Leave a Reply