DRIVR

Video: EVO Diaries – Pagani Zonda S 7.3 (Deel 1 & 2)

Toegegeven, niet iedere petrolhead heeft het geluk om een veelvoud aan machinerie in zijn garage te hebben. Evo’s oprichter Metcalfe heeft dat wel, en acht de tijd – na de 599 SA Aperta versus 550 Barchetta & 330 GT 2+2 – rijp voor een uitgebreide introductie van zijn kroonjuweel: De Pagani Zonda S met atmosferische 7.3 liter V12. Techtalk, anekdotes en trivia, ze passeren allemaal bij monde van zijn innemende bezitter…

Share Button

11 Responses

 1. Benny Herdewyn says:

  Gaat de link tussen Pagani en Mercedes niet terug tot het Sauber C11 tijdperk in de jaren 90? Of heb ik dat ergens fout opgepikt?

  • Pieter Ameye says:

   Niet direct. Horacio koos voor Mercedes op aanraden van zijn grote idool Fangio die, zoals je waarschijnlijk wel weet, een hechte band had met de Ster.

   • Stijn says:

    Klopt, het is ook Fangio die bij Mercedes een goed woordje heeft gedaan voor Horacio (niet die van de CSI Miami voor alle duidelijkheid :)). Want je gaat zomaar geen hulp van Mercedes krijgen. De (uiteindelijke) Zonda zou trouwens initieel ook Fangio gaan heten, alleen wou Horacio na de dood van de grootmeester geen grafdelver lijken die ogenschijnlijk van de illustere naam gebruik maakt om zijn eigen sportwagen succesvol te lanceren. Later werd er toch subtiel eer gebracht met de Zonda F…

   • Stijn says:

    Fangio had trouwens ook gelijk, het geluid dat de V12 uit de Zonda voortbracht was in mijn ogen het beste aan de wagen. En beter dan al wat de laatste 40 jaar uit Maranello is gekomen…

 2. Ken Divjak says:

  Dat had gerust nog eens tien minuten mogen duren!

  Maar blijkbaar volgt er nog een deel?

 3. BNNY says:

  Heerlijke kerel, wagen én video’s. Onderstaand exemplaar is ook een pareltje, waar hij ons doodleuk meeneemt op een trip vanuit Modena naar Sardinië.. Met een Zonda op de ferry, je moet het maar doen, richting wat Huayra’s en Co.

Leave a Reply