DRIVR

Video: Elektrische DeLorean is Klaar voor Productie

De originele DeLorean was een flop, de Back to the Future-versie een gimmick, en de beloofde reïncarnatie een hoax. Qua #FAIL-tag kan dat dus tellen, was het niet voor de Franse-Britse entrepreneur Stephen Wynne die nu een – o verrassing – volledig elektrische versie klaar heeft. De redenering daarachter is “wat Tesla met Lotus doet, doen wij met DeLorean”. En daarvoor stopt hij er meteen 260 AC/DC’s in. Goed voor nul tot 100 in 8s, of beduidend minder…

Share Button

6 Responses

 1. Stijn says:

  Nog steeds sneller (in acceleratie) dan de originele Europese Delorean, en flink sneller dan de Amerikaanse versie…

  • Ken Divjak says:

   De Europese had zeker een Renault V6, niet?

   En de Amerikaanse dan?

   • Stijn says:

    Was een motor ontwikkeld door Renault, Volvo en Peugeot. Dezelfde voor beide markten, alleen gingen er nog wat pk’s (van de weinige 150) die hij had verloren door toevoeging van een katalysator.

 2. Inderdaad, de zogenaamde PRV6. Vrij snel geditched door Volvo door het ontbreken van zowel kwaliteit als power.

  Later ontwikkelde Volvo een zeer soepele 3.0 zes-in-lijn voor de 960 (de opvolger van de 760 met de PRV 2.8 V6) die tot in de S80 I is doorontwikkeld waarin hij onder meer leverbaar was als 272 pk twin-turbo T6.

  Maar hoe dan ook; een briljante kar die Delorean. Jammer dat het zo is afgelopen met DMC in de ’80’s en tof dat ze nu weer nieuw gemaakt worden!

 3. dieta says:

  Nu we toch de nadelen aanstippen: het interieur is niet het meest ergonomische wat ik ooit tegenkwam. Opel heeft gemeend dat kopers van auto’s met vooruitstrevende techniek ook behoefte hebben aan veel knoppen. Tiptoetsen ook nog, die dingen die medio jaren 80 heel hip waren voor op je VHS videorecorder. Dat is nog een bewuste keuze, maar de onlogische en chaotische spreiding van de knoppen op het dashboard niet. Bovendien kan je sommige dingen dan weer via het touchscreen bedienen, maar weer niet alles. En de vertaler van de teksten van dashboard en navigatiesysteem moet op staande voet ontslagen worden. Niet alleen zijn er vele spelfouten te vinden, maar sommige vertalingen kloppen simpelweg niet. Zo is de Hold functie (die ik zocht in de video) om de accu te sparen. Dat zou je kunnen willen als je te laat ‘s-nachts dreigt thuis te komen of als later je een milieuzone in moet. Nou die functie dus, die is vertaald naar “Stilhoudenâ€. Dan ligt het toch niet helemaal aan mijn gebrek aan intellect dat ik daar precies het omgekeerde van denk. Het leek mij de functie om de Ampera elektrisch te laten rijden, maar het is dus juist omgedraaid.

 4. Styling is een kwestie van smaak. Bij elektrische voertuigen is minimale luchtweerstand zeer belangrijk en op basis daarvan is de styling vaak wat ongebruikelijk. Misschien is het gewoon wennen, mensen kunnen vaak aan meer dingen wennen dan ze denken. Merk ook op dat auto’s van nu er heel anders uitzien als die van, bijvoorbeeld 1950. Als je aan iemand in 1950 een huidige auto zou kunnen laten zien, dan zal de reaktie ook ongetwijfeld zijn “afstotelijk”.

Leave a Reply