DRIVR

Filmtip: TT3D – Closer to the Edge (2011) (+ Trailer)

TIP: Integrale (2D-)documentaire toegevoegd in de commentaren!

Bij onze preview van Ron Howards F1-drama Rush hadden we het onlangs nog over de recente opleving van racefilms en -documentaires, waartoe we onder meer ook Senna en Outsiders rekenden. Bij nader onderzoek bleek er toch nog één door de mazen van ons net geglipt: de in België niet gecommercialiseerde motordocu Closer to the Edge. Onderwerp in kwestie is de beroemde Tourist Trophy, die al sinds 1907 op de straten van het Britse Isle of Man wordt verreden.

De film werd opgenomen tijdens de Isle of Man TT van 2010, en volgt de Engelse vrachtwagenmecanicien-annex-motorracer Guy Martin tijdens zijn zevende poging om het 60,7 kilometer lange parcours als snelste te bedwingen. Ook legendes uit de sport, zoals  John McGuinness, Michael Dunlop, Ian Hutchinson en Conor Cummins, mogen hun zegje doen. Maar wat deze documentaire écht de moeite maakt, zijn de zinderende beelden van motoren die aan ongelooflijke snelheden door dorpjes, bossen en heuvelpassen scheuren – allemaal in glorieus 3D. Een volstrekte primeur, al hebben wij zo’n vermoeden dat Closer to the Edge ook zonder dure 3D-televisie best te pruimen valt. Blurays en dvd’s zijn beschikbaar bij online verdelers zoals Amazon en Play.

Share Button

5 Responses

 1. Duckie 'RS says:

  Interviews bij de première (met o.a. Jackie Stewart):

 2. Pieter Fret says:

  Voor wie 3D niet belangrijk vindt, hieronder de integrale docu – met dank aan Hans D. via onze Facebookpagina:

 3. Stijn says:

  Geen echte motofanaat, maar de TT is toch wat bijzonders. Staat op gelijke hoogte met de Nordschleife… in het geval de hedendaagse topklasse racewagens F1, LMP1,… dit nog zouden aandoen…

  Moet de ultieme snelheidskick zijn!

 4. Kristof says:

  Daarnet gezien dat de DVD + (3D)bluray verkrijgbaar zijn in de mediamarkt.

Leave a Reply