DRIVR

Ontwikkelingsvideo: Mercedes W123 Youngtimer

Over-engineered, dat is het minste wat je van de Mercedes W123 kan zeggen. Hoe verklaar je anders dat elk exemplaar nog een tweede of zelfs derde leven aankan in de meest onherbergzame gebieden op deze aardkloot? Omdat Stuttgart zijn sterren übergrondig ontwikkelde. En dat toont deze fabrieksvideo niet alleen tot in het kleinste detail, hij bewijst in één adem dat Mercedes de keiharde ontwikkelingsprogramma’s die vandaag vigeren bijna in zijn eentje op punt stelde. Heerlijk spul.

Share Button

4 Responses

 1. Stijn says:

  Ooit had Mercedes een mijlenverre voorsprong, maar toen lag het prijskaartje ook opmerkelijk hoger dan bij (wat moest doorgaan voor) de concurrentie. Misschien ligt het aan mijn leeftijd maar heb eerder een zwak voor de W124, alhoewel een C123 er ook nog wel mee door kan!

 2. Ken Divjak says:

  Met die 124 rijden hier in Haspengouw nog net teveel Bauern mit Hut rond…;)

  Nope, van mij mag het gerust een W123 Lang zijn – de ideale gezinswagen!

 3. Stijn says:

  Lol, met Haspengouwen niet zoveel ervaring vandaar dat de afkeer van de W124 mogelijk nog niet is voltrokken. Maar de W123 altijd wat oubollig gevonden, en dan niet positief zoals bij een klassieker. Vond de W123 wat te weinig kwaliteit uitstralen, leek wat iel en heeft in mijn ogen niet het statige wat de Mercedessen met verticale koplampen voorheen hadden. De boordplank was dan wel weer mooi. Nuja smaken…
  Is wel nog steeds mooier dan de huidige E!

 4. Stijn says:

  Lol, in Haspengouwen kom ik niet zo vaak, vandaar dat de afkering ten opzichte van de W124 nog niet voltrokken is. Vond de W123 er steeds wat minder bijzonder, minder stevig uitzien dan zijn voorgangers en opvolger. De wagen heeft iets iels, voorheen hadden Mercedessen die verticaal opgestelde koplampen wat een zekere robuustheid uitstraalde. Het boordplank van de W123 was daarentegen wel erg fraai…

Leave a Reply