DRIVR

Frankrijk verplicht Alcoholtester in Auto vanaf 1 juli

Alsof de automobilist nog niet genoeg aan zijn hoofd heeft, komt Frankrijk met een zoveelste extra maatregel die het aantal verkeersdoden verder moet doen afnemen: een alcoholtester in de wagen. Die regel geldt trouwens niet alleen voor Franse inwoners, maar ook voor wie er op vakantie gaat of op doorrit is. Tegengehouden worden zonder geldig toestel betekent trouwens een boete van 11 euro.

Maar (nog) geen paniek, de Gendarmerie gaat pas effectief boetes uitschrijven vanaf 1 november 2012. Tot en met die datum zal een gedoogbeleid worden gevoerd om alle chauffeurs te sensibiliseren. Naast een verplichte gevarendriehoek en fluovestjes voor alle inzittenden, wordt de alcoholtester een derde belangrijk wapen in de strijd tegen het aantal verkeersslachtoffers. Sinds 2001 daalde het aantal verkeersslachtoffers in Frankrijk al met meer dan 50% tegenover tien jaar geleden.

Verkeersdoden per land (per miljoen inwoners)

Behalve herbruikbare apparaten zullen ook wegwerptesters worden aanvaard, al is het in dergelijk geval aan te raden om twee exemplaren te voorzien. Net zoals bij ons ligt de maximum toegestane hoeveelheid op 0,5 promille. Een gewaarschuwd DRIVR is er twee waard.

[Bron: whatcar, europa]

Share Button

9 Responses

 1. Eric says:

  Oei Belgie, daar doe je het toch niet best in de statistiek (for what it’s worth).

  On topic; welke maatregelen nu echt voor vermindering van verkeersdoden zorgt is natuurlijk moeilijk te bepalen, maar een (vrijwillig bruikbare) alcoholtest verplicht stellen… ik weet het niet.

 2. Stijn Sioen says:

  Waardoor zou je nu minder verkeersdoden hebben door een alcoholtester ?

  Je hebt toch ook niet minder kans op een platte band als je een reservewiel liggen hebt…

  Enigste dat het aantal verkeersdoden door alcoholgebruik kan minderen is een alcoholslot.

 3. Ken Divjak says:

  En de bedoeling hiervan is?

 4. Tanguy says:

  Ik denk dat het de bedoeling is dat je de vlieger “Ich habe es nicht gewusst” niet meer kunt laten opgaan.

 5. brildragers dienen ook een tweede exemplaar bij te hebben in Frankrijk …, en dan dat rijbewijs met punten nog pffff

Leave a Reply