DRIVR

Bespreking & Video: Top Gear S18E07 (+ Extra’s)

In schoonheid eindigen – daar zijn ze bij Top Gear goed in. Wie herinnert zich het magistraal gefilmde stukje televisiegeschiedenis met de Aston Martin V12 Vantage niet? Terwijl het team er vorige week nog in slaagde volkomen oninteressante dingen te doen met ‘s werelds interessantse auto’s, zaten ze afgelopen zondag weer boenk op het juiste spoor.

En dat lag niet alleen aan de BMW M5 waarin Richard de episode aftrapte. Zelfs niet aan het amusante interview met Kimi ‘Iceman’ Räikkönen, de man waarvoor het woord cool uitgevonden werd. James’ testrit in Chris Evans’ Ferrari 250 GT California (prijs: 5,5 miljoen pond) kwam in de buurt, maar dé ster van de avond was wat ons betreft het laatste item, waarin het presentatietrio aantoonde waarom rallycrossen niet alleen een goedkopere, maar ook een leukere hobby is dan golf. Terwijl we zelf al in de classifieds waren gedoken op zoek naar een afgetrapte MR2, luidde gitaarvirtuoos Slash (ex-Guns N’ Roses) live de eindgeneriek in. Dat bedoelen we dus met “in schoonheid eindigen”.

Voor wie meer wil, zijn er zoals steeds de extra’s:

Slash in de Cee’d:

James en Richard in de Merlin Bentley van vorige week:

Share Button

9 Responses

 1. Pieter Fret says:

  Voor wie het zich effectief niet herinnert, hieronder het V12-fragment waarvan sprake in de inleiding (niet vergeten in te stellen op 720p HD):

 2. Wim Bervoets says:

  Inderdaad nog eens een afwisselende aflevering. Deed me af en toe zelfs wat terugdenken aan de eerste seizoenen van het nieuwe format. En dat V12 Vantage-stuk is inderdaad een prachtstuk. Benieuwd of dat ooit geëvenaard wordt.

  • Stijn says:

   Hopelijk dan wel met een juiste conclusie, want ze slaan ons met die V12’s (voorlopig) nog rond de oren…

 3. Ken Divjak says:

  Wat mij betreft en OK einde voor een zo-zo seizoen dat veelbelovend begon maar halfweg door de knieën ging.

  En die schaamteloze Slash-plug – waar was dat voor nodig?
  Waar zijn die SIARPC’s überhaupt voor nodig?

  Of verdient de Beeb daar echt goede centen aan?

  Nog een geluk dat hij The Allman Brothers op het eind coverde,
  want anders was er helemaal niets aan geweest…

  • Pieter Fret says:

   De SIARPC bestaat precies om die reden: omdat de BBC daar geld aan verdient. Anders zouden ze wel kiezen voor uitsluitend car-minded gasten.

   Maar het optreden van Slash maakte voor mij alles goed 😛

 4. Stijn says:

  Deze laatste (leuke) aflevering van Top Gear maakte veel duidelijk, zo’n teamtests zijn inmiddels het leukste deel van Top Gear geworden. En verrassend genoeg zal dat helemaal niet zo duur zijn (wat oude barrels inschrijven voor amateur rallycross). Zodus moet het perfect mogelijk zijn om een degelijke concurrent van Top Gear op poten te zetten, een niet overdreven budget,charismatische individuen met enige driving skills en kennis en wat goede camera- en montagemannen en je komt een hele eind. Ben zelf bijvoorbeeld erg onder de indruk van de testen van Auto Mobile op RTBF. Met een (meer dan waarschijnlijk) beperkt budget weten ze telkens een nieuwe sportieve wagen voor de lens te krijgen en deze met enige expertise en mad driving skills leuk voor te stellen (vorige week op zéér fijne wijze de 991 in beeld gebracht). Want dat laatste blijf ik toch hekelen aan het moderne TG, wagens worden pas getest wanneer ze al eeuwen bij alle andere programma’s aan bod zijn gekomen. Hoop dat er een ander leuk programma op de buis komt, want ik ben bijna klaar met TG…

Leave a Reply