DRIVR

VideoTopic: Sleepers

De collega’s van Driving-Fun hebben een fijn topic lopen op hun forum: sleepers. Q-Cars zoals de Britten ze noemen, naar de Q- of Quiet Ships die de Duitsers in WOII om de tuin leidden met hun vrachtschip-uiterlijk terwijl het eigenlijk fregatten waren. Twintig jaar later verkaste de term naar octaanmiddens waar hij – dankzij een artikel in het Amerikaanse Motor Sport Magazine – gretig afzet vond bij unusual suspects met ongehoord veel vermogen… en daarbij horende YouTube-views.

Iets aan toe te voegen? Julie weten waarheen…

Share Button

10 Responses

 1. Christophe says:

  2:05 tot iets van 2:20 wíl je zien. (: Maar uiteraard; hoe lang gaat het geheel mee, hoe praktisch is het allemaal, en volgens mij ook; hoezeer is een sport uitvoering van bvb deze 850 maar ook die (overheerlijke) BMW E30 M3 of die SLK een sleeper? Persoonlijk zie ik al snel het verschil in stance, banden, remmen..

 2. Christophe says:

  Oh en dit is ook een sleeper van jewelste!

  http://www.stanceworks.com/forums/showthread.php?t=24046

 3. Niels VDW says:

  Dit is mijn favoriet. Wat er juist mee gebeurd is weet ik niet, maar goed: het gaat vooruit!

 4. Pieter Ameye says:

  Qua slaapgehalte kan deze ook tellen:
  een vierwielaangedreven en tot 700pk gekietelde SAAB 99 😀

 5. Ken Divjak says:

  Nog een tweetal gevonden:

  – een oude Toyota Corolla die de 400m in 11s doet:

  – en een Mercedes W123 diesel met een Scania-turbo erop…

  • Christophe says:

   Die Merc is een échte machine, ik vind het één van de meest fantastische auto’s die ik al gezien heb op het internet! (: Inclusief het meest badass wat je kan doen met een auto; koplampje uithalen om meer lucht in de motor te krijgen. Priceless. ^^

 6. Yves ferket says:

  Vond die VW bus ook wel tof: vanaf 1:00

Leave a Reply