DRIVR

Live via Twitter: Het Laatste F1-Nieuws uit Bahrein

Als the Darren Heath zegt dat hij “in 24 jaar F1 nog nooit zo’n gespannen paddock gezien heeft die eigenlijk meteen naar huis wil”, dan weet je dat het goed mis zit op de vrije F1-trainingen in Bahrein. Hoe mis is moeilijk te achterhalen. Maar als er één medium is dat de situatie ter plaatse minuut voor minuut kan weergeven (en die ziet er niet goed uit met een demonstratie deze namiddag), dan is het wel Twitter – gestoffeerd met een 50-tal topjournalisten ter plaatse.


Share Button

2 Responses

 1. Ken Divjak says:

  F1.com en F1-Racers.net zijn ondertussen uit de ether gehaald door hackers:

  Greetings from Anonymous

  For over one year the people of Bahrain have struggled against the oppressive regime of King Hamad bin Al Khalifa. They have been murdered in the streets, run over with vehicles, beaten, tortured, tear gassed, kidnapped by police, had their businesses vandalised by police, and have tear gas thrown in to their homes on a nightly basis.

  Still the regmine persists to deny any meaningful reform and continues to use brutal and violent tactics to oppress the popular calls for reformation. Not only is the Human Rights situation in Bahrain tragic, it becomes more drastic with each passing day. For these reasons the F1 Grand Prix in Bahrain should be strongly opposed. The Al Khalifa regime stands to profit heavily off the race and has promised to use live ammunition against protestors in preparation. They have already begun issuing collective punishment to entire villages for protests and have promised further retribution “to keep order” for the F1 events in Bahrain. The Formula 1 racing authority was well-aware of the Human Rights situation in Bahrain and still chose to contribute to the regime’s oppression of civilians and will be punished.

  We demand the immediate release of human rights worker Abdulhadi Alkhawaja who has spent over 70 days on hunger strike. He has committed no crimes and is being punished by the regime for advocating people’s basic human rights. Free him and all other political prisoners in Bahrain. End torture. Deport all mercenary police and stop the use of tear gas against civilians.

  We Do Not Forgive. We Do Not Forget. Expect Us. [Foto: Jalopnik]

 2. Dat Nico Rosberg zijn Chinese vorm doorzette, was niet het belangrijkste nieuws van de vrijdagtrainingen voor de GP van Bahrein. Want als Bernie Ecclestone had gehoopt dat die in een gelukkige cocon van veiligheid zouden plaatsvinden, dan kwam hij bedrogen uit. Nadat teamleden waren belaagd door een benzinebom, besloot Force India niet deel te nemen aan de middagsessie, zodat zijn medewerkers voor het donker naar hun hotel kunnen.

  Zo kwam de boze buitenwereld toch het paddock in, ook al deed iedereen zijn best om zich erdoorheen te slaan. De terugtrekking van Force India was een teken van het ongemak waarmee het F1-circus zijn raceweekend aan het afwerken is. Alle teams zitten er met tegenzin, maar ze zitten er toch, met steeds hetzelfde excuus: “We doen gewoon ons werk, van politiek hebben we geen verstand.”

  Het is te hopen dat het bij die ene benzinebom en het forfait van Force India blijft, hoewel het in de afgelopen weken in de straten van Manama altijd onrustig werd op de vrijdagavond. En die hebben we nog voor de boeg…

  Het verzet vanuit Europa neemt intussen ook toe: Britse politici van oppositiepartij Labour riepen premier Cameron op om extra druk uit te oefenen. Zij vinden dat de race niet moet doorgaan en dat Britse coureurs zoals Jenson Button en Lewis Hamilton niets in Bahrein te zoeken hebben. Volgens de kroonprins van Bahrein zou een late afgelasting een enorme overwinning voor de “extremisten” in zijn land betekenen.

  Door alle commotie was er eigenlijk nauwelijks aandacht voor de trainingen zelf. Lewis Hamilton was vanochtend de snelste, gevolgd door Sebastian Vettel. De twee Force India’s vielen op met een derde en zesde tijd. ‘s Middags vervolgde Nico Rosberg de vorm die hij in China tentoonspreidde door de twee Red Bulls, Hamilton en teamgenoot Schumacher ruim te snel af te zijn.

  Voor Red Bull was het vandaag wel de productiefste vrijdag sinds de start van het seizoen, maar Mercedes-coureurs Rosberg en Schumacher waarschuwden juist voor al te grote hosannageluiden. Opnieuw ging het om de banden. Volgens Rosberg was de rubberslijtage van de W03’s “erger dan ooit”.

Leave a Reply