DRIVR

BMW toont Zagato Coupé op Villa d’Este (+ Docu)

Op het jaarlijkse Concorso d’Eleganza Villa d’Este heeft BMW de Zagato Coupé laten zien. De Milanese carrosseriebouwer ontwierp die op verzoek van München, en gebruikte daarvoor de Z4 sDrive35is als basis. Of dat betekent dat er een nieuwe Z4 Coupé op komst is?

Als patriarch van het event is BMW is ieder jaar prominent aanwezig op Villa d’Este. Daarbij toont het merk regelmatig bijzondere auto’s; zo werd eerder een remake van de BMW 328 Kamm Coupé getoond, terwijl ook de M1 Hommage en 328 Hommage onthuld werden op het fameuze concours d’elegance. Van die auto’s is nooit meer iets vernomen, dus dat is niet erg veelbelovend voor de toekomst van deze nieuwe Zagato Coupé.

Klokgewijs: 328 Kamm Coupé, 328 Hommage, GINA concept & M1 Hommage

Toch is er een verschil met de vorige concepts: deze is klaar om de weg op te gaan. “Zagato heeft zijn klanten altijd ready-to-drive cars geleverd, waar je direct mee de weg of het circuit op kunt. Dat geldt ook voor de BMW Zagato Coupé,” meldt Andrea Zagato in het persbericht. “Het is relatief eenvoudig om een designstudie te bouwen die niet bedoeld is voor de weg. Als je geen rekening hoeft te houden met zaken als de crashveiligheid of voetgangersbescherming geeft je veel mogelijkheden met het design. De uitdaging is om een aantrekkelijke auto te bouwen die ook nog eens straatlegaal is.”

Het uiterlijk van de nieuwe coupé is met name door de ‘Double Bubble’ direct herkenbaar als Zagato. Verder is de auto opgevrolijkt met speciaal lichtmetaal, een nieuw interieur en de speciale kleur Rossa Vivace. Over de prestaties van de Zagato Coupé laat BMW nog niks los. Acceleratie en topsnelheid blijven dus een raadsel, wat wel een beetje merkwaardig is omdat het volgens BMW een ‘Vmax concept’ is; door aerodynamische aanpassingen moet de auto een zo hoog mogelijke topsnelheid halen. Op hoop van zegen of toch liever niet?

[Dit artikel verscheen ook op Driving-Fun]

Share Button

5 Responses

 1. Pieter Ameye says:

  En nu gewoon bouwen die handel!

 2. Ken Divjak says:

  Zoals net getwitterd: de 500 Zagato gaat in productie, dus wie weet deze misschien ook…

  Alleen ben ik er – en hier ga ik flack voor krijgen – niet (meteen) helemaal weg van.

  • Pieter Ameye says:

   Ik ook (nog) niet helemaal. Maar minstens zo interessant als het huidige gamma gecumuleerd. Dus wat dat betreft een no-brainer.

   (and I’m a sucker for Z’s :P)

 3. heidekonijn says:

  Net genoeg Zagato om aan de BMW demographic te ontkomen. En een Milanese Sportcoupe. Nu nog betaalbaar houden. Als dat lukt, wordt het de interessantste BMW sinds de 3.0cs.

 4. Pieter Ameye says:

  On a side note: Toch een weinig elegante grille. Dat hebben ze in de V12 Zagato een pak eleganter verwerkt:

Leave a Reply