DRIVR

Boek: ‘Jacky Ickx’ door Van Vliet & Vanfleteren

Op (foto)papier is Jacky Ickx de Snelste der Galliërs, zeker nu Stephan Vanfleteren en Pierre Van Vliet een boek aan hem opgedragen hebben. Gewoonweg getiteld Jacky Ickx en uitgegeven bij Kannibaal tapt dit carrière-overzicht uit onaangeboorde archieven om met 24 sleutelmomenten en vaak nooit eerder getoonde clichés te komen. Hoe dat eruit ziet, desgewenst in luxe-editie met tien gecertificeerde souvenirs erbij, ontdek je hieronder.

TIP²: Klik op de eerste foto om alle beelden als diavoorstelling te bekijken

Jacky Ickx is naar het front geweest en teruggekeerd. Als bij mirakel overleefde hij een periode waarin de dood achter iedere bocht op de loer lag, zoals toen de vlammen hem in Jarama 1970 even gevangen hielden in zijn Ferrari. Het zou hem niet beletten om een indrukwekkend en vooral ongeëvenaard palmares bij elkaar te rijden. De carrière van Jacky Ickx is een van de rijkste in de geschiedenis van de autosport: twee keer vicewereldkampioen in Formule 1, winnaar van acht grands prix, zes keer winnaar van de 24 Uur van Le Mans, twee keer wereldkampioen uithouding, overwinningen in Parijs-Dakar en het Amerikaanse Can Am-kampioenschap. [bron: Uitgeverij Kannibaal]

[Alle info op JackyIckxBook.com]

Share Button

4 Responses

 1. reeds gekocht en goed bevonden, de 1000 euro voor de limited edition vond ik er iets over ….

 2. Ken Divjak says:

  Gezwinde aankoop, Marc!

  Zit het tekstueel trouwens even snor als fotografisch?

 3. heel veel tekst (meer dan verwacht) over het leven en palmares van Jacky (voor zover we dat nog allemaal niet wisten ….).
  Achteraan alle podiumplaatsen, bekers, overwinningen, co-piloten en teamleden, etc.
  Vanfleteren zelf heeft enkel de coverfoto en achteraan nog een portret gemaakt …. geloof ik

 4. Bruno says:

  #latetotheparty Drivr kost me geld vandaag, ben wel niet voor de special edition gegaan.

Leave a Reply