DRIVR

Integraal: World’s Most Dangerous Roads S02

Laat je niet misleiden door de wat simplistische titel: World’s Most Dangerous Roads is geen Amerikaanse sensatietelevisie, maar topinfotainment van de BBC. Het concept is eenvoudig als geniaal – zet twee bekende Britten (bij voorkeur komieken) in een 4×4 en drop ze op de meest onherbergzame stukken (snel)weg ter wereld. De verhalen achter de routes zijn interessant, de vergezichten prachtig en de rijomstandigheden beangstigend.

Inmiddels is de reeks aan zijn tweede jaargang toe. Passeerden vorig seizoen de Alaskische ice roads, de junglewegen van Peru en de Himalayaroute door Nepal, dan trapt de tweede reeks af met de Kolyma Highway in Siberië. Bijgenaamd The Road of Bones, omdat bij de bouw een miljoen dwangarbeiders omkwamen en meestal begraven werden onder het straatoppervlak. Chilling, in elke betekenis van het woord.

Aflevering 1 (Siberia):

Aflevering 2 (Vietnam):

Aflevering 3 wordt toegevoegd van zodra uitgezonden en beschikbaar!

Share Button

4 Responses

 1. Ken Divjak says:

  Daar heeft Seinfeld zijn mosterd dus (gedeeltelijk) vandaan…

  http://drivr.be/2012/07/10/teaser-comedians-in-cars-getting-coffee/

  Of is het vice-versa?

  Anyways: (zoals op alle succesvolle formats) circuleert er al heel wat kritiek op het feit dat de 4X4 vergezeld wordt van support-vehicles, camera crews, etc.

  Maar criticasters heb je altijd natuurlijk.

  • Pieter Fret says:

   Dat stoort mij eerlijk gezegd helemaal niet. ‘t Is dan ook niet bedoeld als survivalshow, maar als een avontuurlijke roadtrip ondernomen door twee leken. Dat ze die niet zonder backup laten vertrekken in een van ‘s werelds koudste en meest verlaten regio’s, lijkt me nogal evident 🙂

 2. Wim Bervoets says:

  De Road of Bones is ook uitgebreid aan bod gekomen in Long Way Round, de motortrip van Ewan McGregor en z’n buddy Charley Boorman.

 3. Pieter Fret says:

  Aflevering 2 toegevoegd! Daarin banen Sue Perkins en Liza Tarbuck zich een weg over de Ho Chi Minh-route in Vietnam en Laos – de meest gebombardeerde plaats op aarde, waar nog duizenden niet-geëxplodeerde bommen liggen.

Leave a Reply