DRIVR

OctaanApp: BMW’s The Ultimate Drive

Handen omhoog wie ook regelmatig het volgende meemaakt: stralend weertje, DRIVR-apparaat op de oprit, goesting in een roadtrip… maar waar naartoe? In Vlaanderen blijven en leven met het gebrek aan rustige, mooie routes? Toch maar weer de Ardennen opzoeken? Of over de grens wippen naar Duitsland of Frankrijk? BMW’s smartphone-app The Ultimate Drive kan je helpen beslissen.

Het programmaatje werkt als een sociaal netwerk voor autofielen. Fijne route gevonden? Duid ze aan op de kaart en deel ze met de wereld. Erg handig wanneer je, zoals in bovenstaand scenario, op zoek bent naar de dichtstbijzijnde DRIVR-baantjes. Maar ook om bijvoorbeeld op vakantie de leukste weg van A naar B uit te stippelen. Of om een onvindbare Col de Turini te lokaliseren.

Een app als deze staat of valt natuurlijk met de grootte van zijn publiek en hun bereidheid om routes te delen. En het moet gezegd: voorlopig zijn het voornamelijk de bekendste passen die erop zijn aangeduid, tenzij je je in Noord-Amerika bevindt. Hoe langer de app bestaat, hoe ruimer echter het aanbod wordt. Wat ondergetekende betreft onmisbare bagage in de broekzak van elke DRIVR.

[The Ultimate Drive is gratis beschikbaar voor Android en (in Nederland) voor iPhone]

Share Button

4 Responses

 1. Wim Bervoets says:

  Vreemd dat hij alleen in Nederland voor de iPhone beschikbaar is. Had’m wel kunnen gebruiken voor m’n reis de volgende weken.

 2. Ken Divjak says:

  Zitten er eigenlijk Belgische wegen in deze BMW-app,
  of bestaat de mogelijkheid om nationale wegen toe te voegen?

  • Pieter Fret says:

   Het werkt met Google Maps, dus alle wegen zitten erin. En iedereen kan routes toevoegen, overal ter wereld. Of en welke er in België al ‘gemapt’ zijn, zou ik nog eens moeten checken.

 3. Dirk VR says:

  Ook op iphone hier, maar misschien een mooi uitgangspunt voor jullie volgende app? 😉

Leave a Reply