DRIVR

SlideShow: Mercedes 300SL ‘Gullwing’

Hoewel ondergetekende zijn geloof in Flickr is verloren, vond ik toch nog die welbepaalde speld in de hooiberg. Een sterke reeks – van een nochtans statische shoot – van de Mercedes 300SL Gullwing, laat ons er nog maar eens aan herinneren hoe knap, en relatief ‘on-Duits’ de W198 getekend is. Bovendien introduceerde de Sport Leicht al in 1954 directe injectie op een productieauto. Daarmee was de beeldige Ster met 220pk sterke Reihen-Sechs gelijk de snelste auto ter wereld.

[Foto’s &  Copyright: Andy Wiezorek]

Share Button

2 Responses

  1. Stijn says:

    Dat on-Duits is inderdaad relatief. Dat vind ik vaak net zo mooi aan Duits design, alles moet een functie hebben. Wereldberoemd is natuurlijk het verhaal achter de Gullwing-deuren, maar ook de bulten in de motorkap zijn er om ruimte op de juiste plekken te verschaffen. Wat een schitterende wagen, er twee weken geleden wederom flink wat tijd bij gespendeerd in het fabuleuze museum van Mercedes…

Leave a Reply