DRIVR

Docu: Michael Schumacher – Driven to Win

Schumacher’s eerste F1-carrière is the stuff of dreams: 301 starts, 155 podiums, 91 overwinningen, 77 snelste rondes, 68 poles en zeven wereldtitels. Zijn tweede daarentegen, an unmitigated disaster. Deze week werd zelfs bekend dat de Regenmeister zijn positie bij Mercedes aan Lewis Hamilton verliest, om aan het eind van het seizoen zonder team te zitten. En da’s een worst case scenario voor de grootste F1-piloot aller tijden. Een eerbetoon met Murray Walker als verteller.

[Thumb: SniffPetrol.com]

Share Button

11 Responses

 1. frédéric says:

  De grootste aller tijden? Om het met Brundle te zeggen: top 3. Maar de nummer 1, dat blijft Senna. I so agree.

 2. VishnuSixDix says:

  Waarom Senna nu precies? Dat was ook een rotzakje, soms ook enorm arrogant?

  Schumacher lijkt uit dezelfde do-or-die Senna school te komen, enkel heeft de eerste de legendarische status door zijn overlijden.

  • Stijn says:

   +1
   Een grootste kan je niet benoemen vind ik. Wel een categorie van toppers. Senna en MS horen daar (net als een aantal anderen) bij. Senna had ook zijn mindere kanten, zoals dat hij onder druk wel eens een steekje kon laten vallen (zie bijvoorbeeld zijn crash in Monaco ’88).

   • Mee says:

    Dat is nu wel net een heel slecht voorbeeld Stijn, die crash in Monaco ’88 kwam er net door te weinig druk :).
    Ze hadden hem juist op de radio gezegd om wat trager te gaan vermits hij al zo’n grote voorsprong had.

    • Stijn says:

     Net een uitstekend voorbeeld, ze temperen hem net wat en stellen hem gerust dat de voorsprong (ondanks het feit dat ze krimpt) groot genoeg is. Vervolgens…

 3. Stijn says:

  Die tweede carrière van MS kan je inderdaad een ramp noemen oftewel een ode aan de sport. MS rijdt blijkbaar zo graag F1 dat hij ondanks alles (tegenvallende resultaten, het besmeuren van zijn ongenaakbaar imago,…) gewoon blijft doorgaan. Als topsport ons iets de laatste jaren iets heeft geleerd (zie bv. ook Henin of Armstrong) dan is het dat een comeback na enkele jaren afwezigheid erg moeilijk is. MS had nooit mogen stoppen oftewel bij een tweede carrière andere oorden opzoeken zoals bv. DTM of LMP1…

 4. heidekonijn says:

  Euhm, alles voor de sport… rijdt hij gratis of zo 🙂

  Grootste aller tijden – ik vraag me af of Schumi in de buurt zou komen van Nuvolari moesten ze allebei in een P2 moeten racen. Vermoedelijk zou hij noch Senna niet eens willen starten. Niet dat ik zo ongelijk zou geven. Fangio mogelijk wel.

 5. Pieter Ameye says:

  Over Schumi (zijn oude dienstwagen) gesproken…

 6. Ken Divjak says:

  En zijn driving style explained:

Leave a Reply