DRIVR

#Toyota75: 75 Dagen Twitter-Geschiedenis mét Expo

Twitter. Wij zitten erop, jullie hopelijk ook en Toyota vast en zeker. De Japanse reus heeft er – ter ere van zijn 75ste verjaardag – zelfs een speciale actie voor opgezet, te volgen via #Toyota75. Daarop verschijnt dagelijks een mijlpaal, te beginnen bij de AA van 1937 om 75 dagen later bij de GT86 van 2012 te eindigen. Maar er is meer: parallel met de digitale trip down memory lane opent er in Parijs een overzichtstentoonstelling onder de naam Rendez-Vous.

Wil je de geschiedenis van een merk kennen, dan zijn er online twee mogelijkheden: verdoken internetpagina’s op een .com-domein inspecteren, of een dagje op Wikipedia kamperen. Kortom: tijdrovend en lang niet 2.0. Wat Japan’s nummer één gemotiveerd heeft om zijn eigen verleden in 75 stukken te knippen en per 140 karakters op Twitter te zetten. Eentje per dag, desgewenst met commentaar van @Toyota_Europe bij eventuele (bij)vragen. Zo ontdekten we gisteren bijvoorbeeld dat de originele merknaam Toyoda was, naar oprichter Kiichiro – maar nog voor de eerste productiewagen veranderd werd in Toyota na een rondvraag bij 20.000 fans. Het allereerste Toyoda-product? Niet de AA maar de G1 vrachtwagen. De nerd in ons bedankt.

Wie niet zo digitaal ingesteld is, valt gelukkig niet uit de HiLux. Net als FIAT en een heleboel andere merken heeft Toyota een Flagship Brand Store op de Champs Elysées. En daar loopt parallel met #Toyota75 een overzichtstentoonstelling met een heleboel interessante modellen. Zoals er zijn: de S800, 2000GT en zelfs het Crazy Car Project dat Toyota’s EV-kennis herbergt. Ook vermeldenswaardig is de miniatuurcollectie van 450 stuks die door landgenoot Eric Janssen (voormalig perschef van Toyota Belux) uitgeleend werd aan Parijs. Zeker eens binnenlopen als je toevallig in de buurt bent, en je foto’s naar @DRIVRdotBE met #Toyota75 taggen. Misschien zelfs met onze iPhone-app om helemaal mee te zijn?

[Instagrams: @DannyFChen]

Share Button

2 Responses

  1. Pieter Ameye says:

    Jammer genoeg geen Crazy Car Project te zien…

  2. Ken Divjak says:

    Juist – jij zit natuurlijk in Parijs!

    Dan zullen ze 2000GT SEV weggesnoept hebben voor een andere acte de présence?!

Leave a Reply